Haberler

Ekrandaki Reklamlar Kan Kaybediyor

Güncelleme:

2014 yılının ilk ayında ekranda 2.147 saat reklam izlemiştik. Ulusal kanallarda yayınlanan reklamlar arasında toplamda 393 saat geçen süreyle gıda sektörü birinci sırada yer alırken, Ülker, Eti ve Pınar'ın sektörün en çok reklam veren ilk üç markası olduğu saptandı.

Yılın ilk ayında televizyondaki reklamları kapsayan incelemede, yayıncılık sektörünün 218 saatle ikinci sırayı aldığı D-Smart, Kral Pop ve Zaman Gazetesi'nin ilk üç sırayı oluşturduğu tespit edildi. Yılbaşından bu yana yayınlanan ekrandaki reklamlar içinde 206 saati geçen süreyle ile iletişim sektörünün üçüncü sırada bulunduğu Turkcell, Vodafone ve TTNet'in sektörün en çok reklam veren ilk üç markası olduğu ortaya çıktı.

Nar Ajans'ın aynı araştırmasına göre, ekranda reklamı yayınlana 30 sektör içinde, Kozmetik ve Kişisel Bakım 190 saat, Kamu Kuruluşları ve Siyasi Partiler 181 saat, İçecek Sektörü 120 saat, Finans Sektörü 103 saat, Ev Temizlik Ürünleri ve Şirketleri 95 saat, Elektronik ev Eşyası Sektörü 70 saat, Mobilya, Ev Tekstili ve Eşyası sektörünün de toplamda 74 saat reklam vererek ilk on sıra içinde yer aldıkları saptandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kral Pop D Smart Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title