Haberler

Ekrandaki Kamu Reklamları Tırmanışa Geçti

Güncelleme:

Yılbaşından bu yana TV'de yayınlanan kamu spotu sayısı 46 bin oldu.

Ekranda bol bol gördüğümüz ve ücretsiz yayınlanan kamu spotu reklamlarında yılbaşından bu yana bir önceki yıla göre artış yaşandığı belirlendi. Interpress bünyesinde reklam takibi hizmeti veren Nar Ajans'ın araştırmasına göre, 2015 yılının ilk çeyreğinde ulusal ve yerel 40'ın üzerindeki kanalda, 83 kamu kurum ve derneğe ait toplam 46.251 adet kamu spotu yayınlandığı tespit edildi. Bu reklamların yayın süresinin de toplam 537 saate ulaştığı saptandı. 2014 yılının aynı döneminde ise ekranda 37.207 adet kamu spotu yayınlanırken, bu reklamların toplam süresi ise 470 saati aşmıştı.

Yeşilay zirveye yükseldi

Nar Ajans'ın bu yılın ilk çeyreğini kapsayan incelemesinde, ekranda yayınlanan kamu spotları içinde en 9 bini aşan spot sayısı ile ilk sırada Yeşilay'ın yer aldığı, gösterilen bu spotlarının toplam 108 saati aşan bir süre aldığı tespit edildi. İkinci sırada 5 bin spotu geçen sayıyla Sağlık Bakanlığı yer alırken, ekrandaki yayın süresinin de 67 saati aştığı saptandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise yayınlanan 3 bini geçen spot sayısı ile üçüncü sırayı alırken, ekranda toplam da 42 saati geçen bir süre yer aldığı belirlendi.

Ocak – Mart 2015 tarihleri arasındaki kamu reklamlarını baz alan Nar Ajans verilerine göre, kamu spotu yayınlayan kamu kurumu ve dernekler içinde ilk 10 sıra içinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, LÖSEV, Sosyal Güvenlik Kurumu, T.C. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ve RTÜK İletişim Merkezi'nin olduğu tespit edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title