Haberler

Ekonomist'in 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' Araştırması

İş dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist Dergisi’nin daha önce üç kez gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırması yenilendi.

İş dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist Dergisi'nin daha önce üç kez gerçekleştirdiği "Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı" araştırması yenilendi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun dördüncü kez birinci olarak açıklandığı Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı araştırmasında, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu listeye 13. sıradan girdi. Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu ise listede 18. sırada yer aldı.Ekonomist Dergisi'nde konuya ilişkin yer alan açıklamada, "Anadolu'nun lider iş insanlarını değerlendiren jüri ilk sıraya Gaziantep'in dev şirketi SANKO Holding'in Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nu layık gördü" denildi.

Anadolu Kaplanları'nın son yıllardaki yükselişiyle birlikte Anadolu'daki iş insanlarının ekonomik kamuoyundaki etkinliğinin de arttığına dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Ekonomist, bu iş insanları içinde en etkin olanlarını 'Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırmasıyla zaman zaman ortaya koyuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan illeri kapsayan bu araştırmanın temel kriterini, seçilmiş olan isimlerin, bulunduktan bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmuş olmaları oluşturuyor. Son altı yılda üç kez düzenlediğimiz söz konusu araştırmayı bu yıl bir kez daha yaptık. Anadolu'nun lider iş insanlarını titizlikle değerlendiren jüri, sonunda isimleri belirledi. Listenin zirvesinde yine Abdulkadir Konukoğlu yer aldı. Gaziantep'in dev şirketi SANKO Holding'in bugünlere gelmesinde büyük payı olan Abdulkadir Konukoğlu, holdingdeki başkanlık görevini kardeşi Zeki Konukoğlu'na devretmiş olsa da hala iş dünyasındaki etkinliğini sürdürüyor."

Ekonomist'te, listeye girenlere ilişkin şunlar kaydedildi:

ABDULKADİR KONUKOĞLU

Abdulkadir Konukoğlu, kuşaklar boyu dokuma ve tekstil ile uğraşan bir ailenin ferdi. 14 yaşında başladığı iş yaşamında 2014'te 51'inci yılına girdi. Babasından aldığı bayrağı bu sürede zirveye dikmeyi başardı. 2013'te 3,7 milyar dolar ciro ve 550 milyon dolar ihracat yapan SANKO Holding, 2014'te Türkiye'nin büyüme hızının iki katı büyüme hedefliyor.

14 bin kişin çalıştığı SANKO'nun enerjiden iş makinelerine, finanstan gıdaya kadar 11 farklı sektörde 100'e yakın şirketi bulunuyor. SANKO, çok sayıda hayır işi de yapıyor. Bugüne kadar binlerce öğrenciye burs veren Sani Konukoğlu Vakfı, üniversitenin kuruluşuna da öncülük etti. Bu ay başkanlık görevini kardeşi Zeki Konukoğlu'na devredecek olan Konukoğlu, mesaisinin tamamını üniversiteye harcayacak.

Gaziantep'te gerek milletvekili, gerekse belediye başkanı düzeyinde aday belirlenmesinde sözü geçen insanların başında gelen Konukoğlu'nun, pek çok siyasetçinin önünü açma özelliği de bulunuyor. Büyükşehir belediye başkan adayı olan eski bakan Fatma Şahin'in SANKO Holding'de uzun yıllar mesai yürüttüğü biliniyor.

ZEKİ KONUKOĞLU

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ağabeyi Abdulkadir Konukoğlu'nun yerine resmi olarak geçmesine günler kaldı. Zeki Konukoğlu, En Etkin 50 listeye bu yıl 13. sıradan girmesine neden olan bu uygulama ile beş yıl boyunca SANKO'nun başkanlığını yürütecek.

60 yaşındaki Zeki Konukoğlu, 25 yıldır ikamet ettiği Bursa'dan ayrılarak, ağırlıklı olarak İstanbul ile Gaziantep arasında mesai yürütecek. İngiltere Leeds Üniversitesi'ndeki Tekstil Mühendisliği eğitimini tamamlayarak 1980'de SANKO'da çalışmaya başlayan Zeki Konukoğlu'nun, denim kumaş alanında dünyanın en büyük kapasiteli tesisi İSKO'nun kurulmasında büyük emekleri bulunuyor.

ADİL SANİ KONUKOĞLU

Beş kardeşten oluşan Konukoğlu Ailesi'nin iş yaşamındaki başarılarının temeli kardeşlik bağında yatıyor. Holdingde aldıkları sorumluluklarına sonuna kadar bağlı olan kardeşlerden Adil Sani Konukoğlu, bir başka şapkası ile de ayrıcalıklı bir yere sahip. Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanlığı görevinde ikinci dönemini yaşıyor.

Konukoğlu, 1987'de Sanko Tekstil'de çalışma hayatına başladı. 1999-2006 yılları arasında SANKO Holding'de CFO olarak görev yaptı. 2006'dan itibaren SANKO'da okul, hastane, çimento, tekstil (iplik - havlu) grup başkanlığı görevlerini de yürüttü. Çeşitli dernek ve vakıflarda aktif görevler alması da Adil Sani Konukoğlu'nu etkin iş insanları arasına soktu.

EDİTÖRÜN GÖRÜŞÜ

Ekonomist Dergisi Editörü Talat Yeşiloğlu, Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı araştırmasını şöyle değerlendirdi:

"Anadolu'yla en çok bütünleşen, Anadolu'nun değerlerinin ulusal boyuta taşınmasına katkı, içerik sağlayan, Anadolu'nun çıkışını rakamlarla ölçen yayın organıyız. Bu araştırmayla Anadolu'da yıldızı parlayanları, rakiplerine göre daha hızlı yükselenleri, koşanları öne çıkartmayı hedefliyoruz. Listeye giren iş insanlarına bakıldığı zaman sadece 11'inin yarattığı istihdam binin altında, ilk sıraları paylaşan Konukoğlu ve Boydaklar'ın yarattığı istihdam 14 binlerde. Çok değil, 1990'larda bu rakamları, Türkiye'nin en büyük holdingleri için yazdığımızı anımsatmak istiyorum. Gerek ciro, gerek istihdam, gerekse ihracat rakamlarıyla Türkiye ekonomisindeki paylarını artıran en etkin 50 iş insanını kutluyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Abdulkadir Konukoğlu Adil Sani Konukoğlu Gaziantep Sanko Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title