Haberler

Ekonomist Filiz Akıncı, Erdoğan'a İzmir'de 'El Hareketi' Yapmaktan Yargıç Önünde

İzmir'de Gündoğdu miting alanından ayrılırken, evinin balkonundan dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a 'el hareketiyle' hakarette bulunduğu iddia edilen Filiz Akıncı'ın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İzmir 41'inci Asliye Mahkemesi'nde açılan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mağdur' sıfatıyla yer aldığı davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan 2 çocuk annesi ekonomist Filiz Akıncı ile avukatı Anıl Güler ile tanıklar katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Filiz Akıncı savunmasında şunları söyledi:

"Balkonda eşim, kızım ve damadım ile birlikte oturuyorduk. Seslerden Başbakan'ın otobüsünün yaklaştığını fark ettim. Etraf çok kalabalıktı, inanılmaz gürültü geliyordu. Kendimiz ikinci kat balkonda konuşmakta ve birbirimizi anlamakta zorlanıyorduk. Eşime iki elimi kaldırıp, 'Bu kadar kalabalığı ilk defa görüyorum' dedim. Otobüs bu esnada yaklaşmıştı. Birkaç dakika sonra kapının zili çaldı. Ayrıca kapı yumruklanıyordu. Kapıyı açar açmaz, içeriye takım elbiseli siyah gözlüklü 7- 8 kişi girdi. Kim olduklarını da söylemediler. Kendileri, 'Çabuk aşağıya inip Başbakan'dan özür dileyeceksiniz' dedi. Niçin özür dileyeceğimi sordum. Bana, 'Fazla konuşmayın aşağıya inin' diye cevap verdiler. Eşim de araya girince ona 'Sen işe karışma, bizim işimiz eşinle' dediler. Polisler bana Başbakan'a hakaret edip, el kol hareketi yaptığımı söyledi. Ben de bunları yapmadığımı, bu nedenle özür dilemeyeceğimi söyledim. Telsizle amirlerine bilgi verip, gelmek istemediğimi söylediler."

'LİNÇ EDİP IRZINA GEÇERLER'

Bunun üzerine kendisinin ev kıyafetleri ile sivil kişiler tarafından kolları kıvrılarak, merdivenden sürüklenerek aşağıya indirildiğini kaydeden Filiz Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polisler, bana 'Seni halkın arasına atarız, linç edip ırzına geçerler' diye korkutmaya çalıştı. Beni bir siyah minibüse bindirip, karakola götürdüler. Küçük bir odada uzun süre ayakta tutup, psikolojik baskı yaptılar. Hazırladıkları tutanağı zorla imzalamamı istediler. Ben de kabul etmedim. Karakol amiri kapıyı vurup 'yeter' artık deyince bıraktılar. Ben de ifademi verdim. Yaklaşık 8 saat gözaltına alındım. Ben Başbakan'a hakaret edip, el kol hareketi yapmadım. Bir erkeğin küfür ve hakaretini duyduğum zaman rahatsızlık duymaktayım, kadına da yakıştırmam. Bu nedenle ben bu hakaretleri yapmadım, sözleri söylemedim. Karakolda, korumalar bana duymadığım sözleri sarf ettiler. Yan apartmanda da Başbakan'a tencere, tava çalıp, sinkaflı sözler sarf edip protesto edenler vardı. Ayrıca el kol hareketi yapanlar da vardı. Beraatımı istiyorum."

AK PARTİ VE MHP'Lİ TANIK İFADELERİ

Tanık olarak dinlenen Ak Parti üyesi olduğunu söyleyen Kader Ertemiz ise "Şu an huzurda bulunan sanığı saçlarından tanıdım, ancak net olarak yüzünü görmedim. Ancak saçlarından bu kişi olduğunu tespit ediyorum" dedi.

MHP üyesi olduğunu söyleyen tanık Bilal Yağan da, "Olay tarihinde başbakanın mitingine gittim. Bağırma sesleri geldi. Apartmana doğru baktığımda, sanık sağ elinin orta parmağını gösterip, 'Ne işiniz var İzmir'de, Allah belanızı versin, katiller' diye bağırıyordu. O anda otobüs durdu. Başbakan el işareti ile sanığın oturduğu yeri işaret etti. Korumalar bayanı alarak karakola götürdü. 'Hırsız ve şerefsiz' kelimesini söylediğini duymadım" diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen Filiz Akıncı'nın eşi Mehmet Naci Akıncı da eşinin küfür ve hakarette bulunmadığını söyledi.

Filiz Akıncı'nın avukatı Anıl Güler, koruma polislerinin gözaltına alma yetkisi olmadığını, insan haklarına aykırı ciddi ihlallerin söz konusu olduğunu savunarak, bunun mahkeme tarafından dikkate alınmasını istedi. Hakim Yalçın Çebiş, emanette bulunan 7 CD'nin rapor hazırlaması için bilirkişiye verilmesini, eksik evrak ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı aralık ayına erteledi.

OLAY NASIL OLDU?

Olay, geçen 16 Mart'ta yerel seçimler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitingini tamamlayıp alandan ayrılırken meydana geldi. Seçim otobüsü Kordon'da ilerlerken evinin balkonunda oturan Filiz Akıncı iddiaya göre otobüse doğru el hareketi yapıp, bağırdı. Bunun üzerine Başbakan'ın otobüsü dururken, otobüsten inen koruma polisleri Akıncı'yı gözaltına alıp karakola götürdü.

'Devlet büyüklerine hakaret' iddiasıyla gözaltına alan Akıncı ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılma, hazırladığı iddianamede, Filiz Akıncı hakkında 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talep etti.

DİĞER KADINA DA DAVA AÇILMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aynı mitingde alana gelirken parmağı ile işaret yaptığı iddiasıyla Kamuran Bedir hakkında da 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mağdur' olarak yer aldığı bu dava henüz başlamadı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title