Haberler

Ekonominin Zirvesi Uludağ'da Buluşacak

Türkiye'nin önemli ekonomi buluşmalarından Uludağ Ekonomi Zirvesi 21- 22 Mart 2014 tarihinde siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Capital ve Ekonomist Dergileri'nin Bursa Valiliği işbirliğiyle Uludağ Grand Yazıcı Otel'de gerçekleştireceği Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak.

İş dünyasının yakından takip ettiği ve karamsar yorumları nedeniyle 'Doktor Kıyamet' olarak tanınan uluslararası yatırım uzmanı Marc Faber'in Türkiye ve dünya piyasalarını değerlendireceği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, Amerika'da gıda sektörünün Steve Jobs'u olarak gösterilen Chobani Yogurts Kurucusu Hamdi Ulukaya, basit ve yenilikçi ürünlerin şaşırtıcı pazarlama yöntemleriyle nasıl öne çıkacağını anlatacak. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana konuşmacılarından Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise ekonomi dünyasına farklı bir pencereden bakacak.

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, iki yıl önce tamamı yerli konuşmacılardan oluşan bir içerikle yola çıktıklarını söyledi. İki yılda çok büyük mesafe aldıklarını ifade eden M. Rauf Ateş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zirve giderek global konuşmacıların ilgi duyduğu bir yapıya bürünmeye başladı. Türkiye'den çok büyük konuşmacı ve katılımcı ilgisini alıyoruz. Dünyada benzer etkinliklerin 30 yılda bölgesel ve global güç haline geldiklerini göz önüne aldığımızda, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin bugünkü düzeyini çok önemli buluyorum. Ancak, her yıl daha iyisini ve daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Bu nedenle 2015 yılı için şimdiden konuşmacı ve iş insanı davet etmeye başladık. Hedefimiz globalleşme yolunda Türkiye'nin en güçlü iş buluşmasını gerçekleştirmektir."

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde 50'nin üzerinde konuşmacı, 7 farklı oturumda ekonomik gelişmeler ve şirketler için farklı stratejileri tartışacak. Atari'nin Kurucusu Nolan Bushnell, P&G Global Başkan Yardımcısı Werner Geissler ve TPG Capital'in Ortağı Vincenzo Morelli'nin farklı sunumlarıyla dikkat çekeceği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Burganbank Grup CEO'su Eduardo Eguren, Priceline.com Kurucusu Jeff Hofmann, AMEC CEO'su Samir Brikho, Green Technologies CEO'su Dr. Muhammed I. Hussain, CRDF Global'den Ovidiu Bujorean, PSA International Avrupa, Akdeniz ve Amerika Bölgeler CEO'su David Antonius Yang, Delivering Happiness CEO'su Jenn Lim, Rosatom Denizaşırı Ülkeler Başkanı Dzhomart Comert Aliev yer alacak.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Birleşik Krallık Milletvekili Jack Straw ile Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff Türkiye ve Avrupa'nın geleceği ile ilgili oturumlara katılacak. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yer alacağı Uludağ Ekonomi Zirvesi, Tuncay Özilhan, Faruk Eczacıbaşı, Hanzade Doğan Boyner, Hüsnü Özyeğin, Hamdi Akın, Abdülkadir Konukoğlu, Ahmet Çalık, Remzi Gür, Ethem Sancak, Agah Uğur, Turgay Durak, Cüneyd Zapsu, Ahmet Dördüncü, Zafer Kurtul, Erdal Karamercan, Erkan Akdemir, Hakan Binbaşgil, Hüseyin Aydın, Mehmet T. Nane, Orhan Akbulut, Pelin Akın, Sani Şener, Serpil Timuray, Serra Akçaoğlu, Servet Topaloğlu, Süreyya Ciliv, Tamer Özmen, Tarkan Kadooğlu, Temel Kotil, Tolga Ulutaş, Ümit Leblebici'nın da aralarında bulunduğu iş dünyasından çok önemli isimleri konuşmacı olarak ağırlayacak. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri 22 Mart Türkiye Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title