Haberler

"Ekonomik riskler var ama iyi yönetiliyor"

Güncelleme:

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim, OHAL uygulamasının ekonomide 'bekle ve gör' döneminin başlamasına neden olabileceğini belirtti.

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim:

"Ancak hükümetin azami özeni gösterdiğini ve riskleri iyi yönettiğini düşünüyoruz" diye konuşan Sevim, Türkiye'nin güçlü bankacılık sisteminin OHAL nedeniyle krize girmeyeceğini söyledi.

OHAL uygulamasının olası ekonomik yansımalarını değerlendiren Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim, ekonomik etkilerin daha çok uygulama sürecinde ortaya çıkacağını söyledi. Hükümetin OHAL'in özellikle ekonomik faaliyetlere olumsuz etkisi olmaması adına azami özen gösterdiğine ve riskleri iyi yönettiğine dikkat çeken Sevim, "Ancak valiler ile birlikte yapılacak uygulamaların sınırlayıcı etkilerine karşı dikkatli olmakta fayda görüyoruz" dedi.

Önümüzdeki üç ayda ekonomide 'bekle ve gör' döneminin yaşanabileceğini ifade eden Serkan Sevim, "Bu süreçte öngörülebilecek gelişmelerden en önemlilerinin şu şekilde olacağını" düşünüyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hane halkı, tüketim ve harcamalarda kontrolü elden bırakmayacaktır. Fitch ve Moody's'in kredi değerlendirmeleri yabancı yatırım, para giriş ve çıkışları için önemli. Bu, yabancıların da 'bekle ve gör' dönemine girmesine ve sermaye çıkışlarının gerçekleşmesine neden olabilir. Yeni özel sektör yatırımlarında duraklamalar yaşanabileceğini de söyleyebiliriz. Ancak son yıllarda gerçekleştirilen olumlu hamlelerin de sayesinde son derece güçlenen bankacılık sistemi ile ödemeler sisteminde bir kriz olasılığının yok denecek kadar düşük olduğuna inanıyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title