Haberler

Ekonomik Müjdeler Paketi'nin Yankıları

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, "Ekonomik Müjdeler Paketi" Güneydoğu'nun önemli merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da iş dünyasını sevindirdi.

Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlara Ramazan Bayramı öncesi güzel bir müjdenin verildiğini belirtti.

Bölge için devletin desteğinin sevindirici olduğunu ifade eden Sade, özelikle tarımsal sanayiye yönelik desteklerin artırılmasını beklediklerini bildirdi.

Sade, "Bağ-Kur primi çok yüksek olduğundan küçük esnaf ödemede çok zorlanıyordu. İndirimin olması dar gelirli esnafımıza ilaç oldu. Şehit yakınlarına ÖTV indirimi geldi. Zaten bu ailelerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. ÖTV ile ilgili genel bir düzenleme de yapılsa iyi olur. Karşılıksız çeke önce hürriyeti kısıtlayıcı ceza verilse bizce daha iyi zira para cezası fazla caydırıcı olmaya biliyor. Son derece yararlı bir paket açıklandı. Daha kapsamlı gelişmeleri bekliyoruz. Özellikle paketin sahadaki uygulamalara tam olarak yansıtılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

"Uygulamaların kapsamı genişliyor"

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet Kaya da paketin tamamında hükümetin faydalı anlamda bir değişikliğe gittiğinin görüldüğünü kaydetti.

Vergi ve prim borçlarını daha önce yapılandırmaya rağmen, ödeyemeyenlerin bulunduğunu aktaran Kaya, mükelleflere yeniden taksitleri ödeme imkanı tanınmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Paket ile girişimcilerinin iş yapabilmesinin kolaylaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Kaya, "Yatırım teşvik belgesi kapsamında vergi alınmayacak. Daha önce sadece OSB'lerde geçerli uygulamaların kapsamı genişletiliyor. Bahsedilen paketle yatırımcının üzerindeki yükleri kaldırıp finansal gücünü yeniden kazanmasını sağlayacağından çok önemli." dedi.

"Kalkınma hamlesi olacak"

Şanlıurfa Kalkınma Akademisi (ŞKA) Başkanı Mahmut Barut da özellikle esnafın faiz borçlarının silinecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Başta bölgedeki terör olayları olmak üzere Suriye ve Irak'ta yaşanan şiddet ortamı nedeniyle zor bir dönem geçiren bölge esnafı açısından paketin "can suyu" niteliğinde olduğunu vurgulayan Barut, şunları söyledi:

"Bağ-Kur prim indirimi ve vergi yükünün hafifletilecek olması sevindirici. Şoför esnafına ÖTV katkısı geliyor. Tüccar ve sanayici için olumlu bir paket oldu. Yatırımcıya teşvikin sürekli hale geliyor olması kafalardaki soru işaretini bitireceğinden ciddi avantaj sağlayacak. Bu paket başta Güneydoğu olmak üzere, ülke genelinde bir kalkınma hamlesi anlamına geliyor. Bölgedeki OSB'ler gelişecek."

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Mehmet Kaya Şanlıurfa Bağ Kur Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title