Haberler

Ekonomik Kalkınma Kurulu'na "Spor ve Sanat" Takviyesi

Güncelleme:

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, yeni dönemin ilk toplantısını 25 Aralık'ta yapacak. Kurul çalışmalarına ilk kez spor ve sanat dünyasından temsilciler de katılacak.

2009 yerel seçimleri sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğüyle oluşturulan ve Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talebi üzerine, yerel seçimlere 6 ay kala toplantılarına ara vermen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), yeni dönemin ilk toplantısını 25 Eylül Perşembe günü gerçekleştirecek. Kentin gelişiminde belirleyici rol oynayan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile İzmir'in önde gelen girişimcilerinin yer aldığı İEKKK'nın bu toplantısında, yeni üyelerle birlikte ilk kez spor ve sanat dünyasından temsilciler de yer alacak.

Bugüne kadar 43 toplantı gerçekleştiren İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu,
hem demokratik yapısı hem de kentin yarınlarına yön veren "ortak akıl ürünü" çalışmaları nedeniyle Türkiye'de örnek gösterilen bir model olarak biliniyor. Çalışmalarında sadece öneri, değerlendirme ve tartışmalarla sınırlı kalmayan Kurul, zaman zaman sorunların çözümü konusunda aktif roller de üstlenebiliyor. İEKKK son olarak, oluşturduğu 12 kişilik heyetle İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etmiş ve Özel İdare mallarının yerel yönetimlere devredilmesiyle ilgili taleplerini iletmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title