Haberler

Ekonomik Darbe Girişimine Gazi Yüzbaşı Engeli

Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Gaziantepli Gazi J. Yzb. Hamit Yıldız, FETÖ'ye bağlı bir grubun gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ardından dolar bozdurulması çağrısı yapmıştı. Sosyal medyada da açılan hastag ile kampanya yoğun ilgi görerek, trend topic (TT) oldu.

15 temmuz akşamında gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi nedeniyle milyonlarca insan sokaklara dökülerek, darbe girişimini önlemiş, ardından bir kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye'nin kredi notunu düşürerek, ekonomik darbe vurulmak istenmişti. Gelişmeler ardından Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, dolar bozdurulması çağrısında bulunmuştu. Çağrının ardından Yıldız, sosyal medyada da #DolarBozdur hastagı ile kampanya başlatarak, ülke ekonomisine darbe vurulmasını önlemeye çalıştı. Milyonlarca sosyal medya kullanıcısının ilgisini gören hastag, trend topic oldu.

Sosyal medyanın fenomeni ve darbe girişiminin simgelerinden olan gazi Yıldız, "Geçtiğimiz günlerde, Amerika yönlendirmesindeki kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara halk olarak gerekli cevabı verelim ve bu oyunu da birlikte bozalım istedik. Çağrımız üzerine sonrasında kampanyaya yoğun destek verilirken, oldukça duygulandıran, onurlandıran ve bizleri ümitlendiren yorumlar ile paylaşımlar yapıldı" dedi.

"1971'den bu yana doların karşılığı yok"

FETÖ'ye ve Fethullah Gülen'e sahip çıkan ABD'ye tepki gösteren Yıldız, "Amerika 1971 yılından itibaren basılan dolarları altına endexleme uygulamasına son verdi. Şu an basılan doların sadece kağıt ve baskı maliyetine katlanmakta ve karşılık olarak Amerika Merkez Bankası'nda dolar rezervi bulundurmamaktadır. Adeta dünyanın kanını emerek hak etmediği ekonomik gücü elinde tutmaktadır. Gün gelip dünyadaki bütün basılan dolarlar geri dönerse o gün Amerika'nın batışı olacaktır. Hain örgüt FETÖ elebaşısını Türkiye'ye teslim etmeyen, geçtiğimiz günlerde bir generalinin yaptığı küstahça açıklama ile darbeciler için 'müttefikimiz' diyebilen Amerika'nın kirli parasını artık kullanmayalım. Türk Lirası'na güvenelim ve sahip çıkalım. Bugün vatanımız bizim için her türlü şahsi çıkarımızdan önde gelmektedir. O yüzden doları yatırım aracı olmaktan çıkararak dolar bozduralım ve bankacılık sistemine yatıralım. Bugün ülkemizde ekonomik kriz çıkmasını bekleyen ve ellerini ovuşturarak adeta pusuda bekleyen hainlere fırsat vermeyelim" diye konuştu.

Yatırım çağrısı

Türk milletin ekonomik anlamda da ülkesinin ve devletinin yanında olduğuna göstereceğine inandığını belirten Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, yatırımcıların da ülke ve vatan düşmanlarının beklentilerinin aksine yatırımlarından vazgeçmemesini istedi. İşadamlarının, sanayicilerin, tüm yatırımcılarının planladıklarından daha fazla yatırım yapmasını isteyen Yıldız, "Dolar bozdurarak bankacılık sistemine Türk Lirası olarak yatırım yapalım, ev alma niyeti olanlar almalı. Arsa almak isteyen almalı, satmak isteyen satmalıdır. Yatırım yapmak isteyenler asla yatırım kararından vazgeçmemeli ve planladığından daha fazla yatırım yapmalıdır. Bugün bizi yöneten ve millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a ve diğer tüm devlet büyüklerimize sonuna kadar güvenerek milletçe oyunları bozma zamanıdır. Darbe girişimini Çanakkale ruhu ile nasıl bitirdiysek, ekonomik kalkınmamızı da millet olarak hep birlikte sağlayabiliriz. Sizin belki de dolarınız olmayabilir, ancak sosyal medyada yapacağınız bir paylaşım ya da çevrenizi bu kampanyaya davet ederek, vatansever, ülkesini ve devletini her şeyin üzerinde gören dolar yatırımcıları sizi fark edecek ve büyük bir katkı sunacaklar" dedi.

"Bu uğurda ölürüm o da bana yeter"

Gazi Yıldız, Jandarma Özel Harekat Taburunda görevliyken Şırnak'ta terörle mücadele kapsamında düzenlenen nokta operasyonunda mayına basması sonucu ayağından yaralandığını hatırlatarak, bir karıncanın hikayesini de anlattı. Yıldız, "Çölde hacca gitmeye çalışan karıncaya sormuşlar, 'Bu topal ayağınla, şu zayıf halinle ve yorgunluğunla nasıl hacca gidebilirsin ki?' diye. Topal karınca boynunu bükerek cevap vermiş, 'olsun gidemesem bile bu uğurda ölürüm ya, o da bana yeter' demiş. Bugün bütün kesimler, Türkiye'de yaşayan ve bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen herkesin, tıpkı bu karınca örneğinde olduğu gibi elini taşın altına koyma zamanıdır" diye konuşmasını tamamladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title