Haberler

AK Partili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve emekli maaşı çıkışı: Beklenti mutlaka karşılanacaktır

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ilişkin konuştu. Akbaşoğlu, "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yeni Kabine'yle yapılan ilk toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah bayram öncesi ödeyeceğiz.Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor." ifadelerini kullandı.

"İLK İŞİMİZ OLACAK"

Milyonlarca insan gelişmeleri dikkatle takip ederken HaberTürk'e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "İlk yapacağımız işlerden biri asgari ücretle ilgili ve memur maaşlarının artışıyla ilgili düzenlemeleri Meclis'in gündemine getirmektir. Bunun için ilk adım Meclis Başkanımızın bugün seçilmesi sonra da başkanlık divanının oluşması ardından da komisyonların belirlenmesidir." dedi.

"MEMUR MAAŞLARINA DA YANSIYACAK"

Akbaşoğlu'nun açıklamalarından satır başları: "Öncelikli olarak komisyon oluşturacağız. Muhtemel TBMM Başkanı 3. turda seçilecektir. 301 oyu alan seçilecek. Akabinde başkanlık divanı oluşturulacak, komisyonlar oluşturulacak. Zaten bu konuda bakanlıklarımızın çalışmaları söz konusu. Enflasyon oranının dikkate alınması söz konusu biz de malum refah payını da buraya ilave ediyoruz. O çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıyacak.

"HAZİRAN ENFLASYON ORANININ BELİRLENMESİ GEREKİYOR"

Ne vaadettiysek yapan bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızın vaadi de gerçekleşecektir. Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Tabi Haziran ayının da enflasyon oranının ortaya çıkması gerekiyor.

"İNSANLARIMIZIN BEKLENTİSİ MUTLAKA KARŞILANACAKTIR"

Refah farkını da beraber değerlendirmemiz gerekiyor. İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Alım gücü esastır. Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret AK Parti Memur Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

ferfer:

maaşı 2 katına çıkaralım ama herşeyide 2 kattan fazla zamlandıralım ne anladım ben bu işten????

300
13
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Reis; herşeyi bir kenara atın bu dövize niye el atmıyorsunuz . Görmeyeli bir adamı aldık döviz üzeri . Yoksa savastamiyiz niye eriyoruz. Bu nasıl yönetim tarzı. Sözde başarılı bakan getirildi. Bumu başarı.

203
32
yanıtYanıtla
Hassan:

Ben bu ulkede emeklilere ve asgari ucretlilere hic acimiyorum cunku bu sistem kendi tercihleri, istisnalar var tabi. Zam yapilmasinada karsiyim. Hallerinden memmunlarki bu zihniyete oy verdiler. olmayan arabayla yoldan gecmeyi. Olmayan parayla togg almayi hayal ediyorlar. Karninlarinida hayalle doyursunlar

117
56
yanıtYanıtla
Şeref Aydın:

sanamı kaldı milletin karnını nasıl doyuracağı.kim isterse herkez ona oy verir.pkk yı destekleyenlere oy vereceğimize aç yatar aç kalkarız.bilirsin Mustafa Kemal ne demiş..söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

yanıt2
yanıt11
Ic Minnak:

Benim beklentim asgari ücretliye zam olmaması. Asgari ücretliye zam olunca enflasyon oluyor. Asgari ücretliler vatanseverdir, biraz öğünlerini küçültü verirler. Türkiye şahlanır uzaylıları döver.

113
32
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

Benim beklentim 20 yıldır ülkeyi batıran hükümetin temelli gitmesi. üretimlere başlanması iktidar yanlılarının değil halkın zenginleştirilmesi eğitimlerin arttırılması

103
40
yanıtYanıtla
Google ile kayıt ol :

Ülkede ihracat olmadıktan sonra dolar düşmeeeeezzz... anlayın bunu. hükümetin işi değil. yattığı yerden para kazanmak isteyen zenginler yüzünden böyle. ihracat yap döviz gelsin. ithalat yap döviz gitsin. arz talep meselesi, ne kadar çok dolar var o kadar düşer, ne kadar az dolar var o kadar yükselir.

75
63
yanıtYanıtla
özgür yorulmaz:

evet hükümetin işi değil benim işim

yanıt53
yanıt5
özgür yorulmaz:

hiç hayatında hortum diye bi laf duydun mu tsunami de olur

yanıt50
yanıt11
mehmet ali:

dolar ve euronun rekorlar kırdığı gün maaş zammı haberlerini piyasaya sür ki halk dişini sıkmaya çalışsın ve sabredeyim zam gelecek diye oyalansın

117
20
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title