Haberler

Ekonomi Yönetiminde Kimler Olacak?

Güncelleme:

1 Kasım'da tam kadro seçilen ekonomi ekibinden Babacan, Zeybekci, Yıldız ile Eker'in eski görevlerine dönmesi, Albayrak, Ağbal ile Altunyaldız'ın da kabineye girmesi bekleniyor

AK Parti'nin tek başına iktidar çoğunluğunu elde etmesinin ardından iş dünyası, "Ekonominin dümenine kim geçecek?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Görevde bulunan ekonomiyle ilgili bakanların tamamı Meclis'e girerken, üç dönem kuralının 1 Kasım seçiminde askıya alınması nedeniyle Ali Babacan'ın yanı sıra Faruk Çelik, Binali Yıldırım, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Nurettin Canikli'nin de yeniden vekil seçilmesi bakan seçeneklerini çoğalttı.

BABACAN'IN ADI ÖN PLANDA

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı için en güçlü aday olarak Ali Babacan'ın ismi öne çıkıyor. Üç dönem kuralı dolayısıyla 7 Haziran'da aday olmayan ve ticarete döneceğini belirten Babacan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulduğu gün son anda listeye konulması, ekonominin dümenine Babacan'ın geçeceği yönünde yorumlanıyor. Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu verecek.

ADI GEÇEN İSİMLER

AK Parti'nin ekonomi kadrolarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ekonomiyle ilgili ya da başka bir bakanlıkta kabineye girmesi bekleniyor. "Paranın patronu" Maliye Bakanlığı için Mehmet Şimşek'in yanı sıra Eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ın adı geçiyor. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu bakanlık için en güçlü aday. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı içinse eski bakan Nurettin Canikli ile eski Müsteşar Ziya Altunyaldız'ın adı geçiyor.

YILMAZ VE ELVAN GÜÇLÜ ADAYLAR

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Eski Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yine aynı bakanlıklara atanabileceği, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kabinede yer alabileceği belirtiliyor. Eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'ın ekonomi bakanlıklarından birine atanması bekleniyor. Eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in adı hem bu bakanlık, hem çözüm sürecinden sorumlu bakanlık için geçiyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Berat Albayrak Taner Yıldız Ali Babacan Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

...:

HANGİSİNİN OLACAĞI ÇOKTA ÖNEMLİ DEĞİL SONUÇTA PARANIN GİDECEĞİ YER BELLİ. . .

5
3
yanıtYanıtla
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:

bakalım verdiniz oy bunlara ne olcak görcez hepimiz günahı vebali boynunuza

2
5
yanıtYanıtla
HARBİCİ:

celladına aşık bir millet hahahah umurumda bile değilsiniz. beter günler sizi bekliyor. hahahahaha hiç bukadar gülmemiştim .

2
2
yanıtYanıtla
Nebi:

TABİKİ KESİNLİKLE ALİ BABACAN OLMALIDIR BAŞKASINI İSTEMEYİZ SAĞLIK BAKANLIĞINADA RECEP AKDAĞI İSTERİZ CEMİL CİCEĞEDE BAKANLIK VERİLMELİ

1
1
yanıtYanıtla
HALK:

ben söyleyeyim babacan ekonominin başında olmalı mehmet şimşek tekrara maliye bakanı yapılmalı bu bu ülke için elzem bir durumdur.

1
1
yanıtYanıtla
TÜRKİYE:

BUNLARIN. DİLEDİKLERİ. GİBİ. YÖNETSİNLER. REY. OLMUŞ. ÖLÜM. OY. OLMUŞ. KATLIYAM. PARANAMUS. AHLAK. HUKUK. YARGI. DÜRÜSTLÜK. ERDEMLİK. İŞE. YARAMIYOR. HAK. ETTİKLERİ. GİBİ. YAŞASINLAR. ÜRETMEDEN. TÜKETEN. PARAYLA. SATIN. ALINAN. İRADE. DAHA. NE. KALDI. GERİYE. HİÇ. BİR. ŞEY. İNSANLIK. ÖLMÜŞ. ÇIKAR. RANT. YOLSUZLUK. GELECEĞE. ÜMİTLE. BAKACAK. HÜR. DEMOKRATİK. NE. KALDI. HİİÇ. BİR. ŞEY. BU. VIZ. VIZ. EDEN. ORTA. GELİRİ. OLANLAR. YAKINMASINLAR. GELECEKLERİ. VE. ÇOCUKLARININ. GELECEĞİ. ÇALINDI. BU. GÜNÜ. DÜŞÜNEN. MAHLUKLAR. HAK. ETTİĞİNİZ. GİBİ. YAŞAYIN.

1
1
yanıtYanıtla
sera:

KImin gectiginin onemi yok cesur ileriyi gorebilcek zekaya sahip ona gore verdigi kararlar da yanilma payi az olan kisiler getirlmelidir bu kurumlarin basina . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Bakandan İsteğimiz:

yeni kurulacak hükümet şu hususları yerine getirebilir. 1-otomobildeki yüksek ötv vs hangi vergi varsa bunları biraz düşürmek. Normal bir vatandaş da modelli bir arabaya binebilmelidir. Vatandaşın alım gücü yüksek vergilerden dolayı sıfır arabaya yetmemektedir. 2-Akaryakıttaki yüksek vergileri biraz normalleştirmek, Bu şekilde bütün sektörler ve halk olumlu yönde etkilenecektir.

0
0
yanıtYanıtla
ali:

bence ithalatı ticaret hacmine dahil etmemeliler ithal ediliyorsa birşeyler bizim zararımızadır ki bu hammadde degil ise. . . herkes cahil birileri ticaret hacmimiz arttı sevinin diyor oysa türkiyeden çıkan dolarlar oluşturuyor bunu kime söylüyorum herkes cahil

0
0
yanıtYanıtla
fatih sabah:

oy verenler ben zenginim bana birşey olmaz siz kendi halinize bakın . . . 5 tane evim var 2 arabam var birde lokantam var bana ne olacak ki siz koyunlar düşünün. . .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title