Haberler

Ekonomi Yazarlardan Başkan Kocamaz'a Ziyaret

Mersin’in Tarsus ilçesi Amerikan Koleji’nin davetlisi olarak Tarsus’a gelen ulusal gazetelerin ekonomi yazarları Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ettiler.

Mersin'in Tarsus ilçesi Amerikan Koleji'nin davetlisi olarak Tarsus'a gelen ulusal gazetelerin ekonomi yazarları Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret ettiler.

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede ile birlikte Vahap Munyar (Hürriyet Gazetesi), Jale Özgentürk (Radikal Gazetesi), Esen Yaşar Evran (Habertürk Gazetesi), Talat Yeşiloğlu (Ekonomist Dergisi), Pelin Cengiz (Taraf Gazetesi), Fikri Türkel (Yeni Şafak Gazetesi), Metiner Sezer (Türkiye Gazetesi), Yıldız Taşdelen Erli (Dünya Gazetesi), Aydın Demirer (Forbes Dergisi), Pınar Aktaş (Milliyet Gazetesi) ve Aydın Demir (Sözcü Gazetesi) Başkan Kocamaz bir süre sohbet ettiler.

Tarsus'un tarihi hakkında konuklara bilgi veren Başkan Kocamaz, kentin her dönem cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, "Basın özellikle yerel yönetimlerin kentin tanıtılması açısından, insanların bilgilendirilmesi açısından muhtaç olduğu bir kesim. Tarsus 10 bin yıllık geçmişiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bir çok medeniyete de ev sahipliği yaptığı için medeniyetlerin, dinlerin ve dillerin kesiştiği bir kentte denebilir. Dünyada birçok ilk burada uygulanmış ve dünyadaki ilk üç üniversiteden birisi Tarsus'ta hayata geçirilmiş. Dünyanın ilk kanalizasyon sisteminin burada uygulandığı söyleniyor, Türkiye'de ilk elektrik burada üretilmiştir" dedi.

Tarsus'un, Türkiye'nin yüreğinde Çukurova'nın tam göbeğinde tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan bir kent olduğunu belirten Kocamaz, şöyle devam etti:

"Burası medeniyetlerin, dinlerin ve dillerin kesiştiği bir kenttir. Hıristiyanlar St. Paul'un doğduğu yer olması nedeniyle buraya çok önem veriyorlar. Museviler için Hz. Daniyal'ın mezarının burada olması önem arz ediyor. Müslüman alemi içinde Kur'an da sözü edilen Eshab-ı Kehf'in bu topraklarda olmasından dolayı büyük önemi var. Bölge sıcak iklim kuşağında yer almaktadır ve her türlü meyvenin, sebzenin yetiştiği verimli topraklara sahiptir. Tarsus sahillerinin turizm bölgesi ilan edilmesi, Karboğazı'nın kayak merkezi ve turizm bölgesi olarak ilan edilmesi, Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Tarsus sınırları içerisinde yapılıyor olması bizlerin başlattığı ve inşallah sadece Tarsus'a değil bölgeye hareket sağlayacak merkezler olarak düşünülüyor. Geçmişte bunlar hayal bile edilemezdi ama bugün Tarsus artık insanların ilgi duyduğu, ziyaret etmek için adeta çaba sarf ettiği çok önemli bir merkez."

Başkan Kocamaz, konuklara Tarsus'u tanıtıcı broşürler verirken, ziyaretten dolayı teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Ceyda Aydede Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title