Haberler

Ekonomi Üniversitesinden Patrik Bartholomeos'a Onursal Doktora

Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’a, topluma ve insanlığa yaptığı hizmet ve örnek uygulamalarından dolayı Ekonomi Üniversitesi tarafından Sosyoloji alanında, Onursal Doktor unvanı verildi.

Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'a, topluma ve insanlığa yaptığı hizmet ve örnek uygulamalarından dolayı Ekonomi Üniversitesi tarafından Sosyoloji alanında, Onursal Doktor unvanı verildi.

Bazı dini törenlere katılmak ve temaslarda bulunmak üzere cuma gününden beri İzmir'de bulunan Patrik Bartholomeos'a, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) Onursal Doktor unvanı verildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapılan programa Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, İEÜ akadmisyenleri ve öğrencileri katıldı. Programa İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bozdağ'da kaybolan dağcıların kurtarılma çalışması, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ağabeyinin vefatı nedeniyle katılamadı. Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, "300 milyonluk Ortodoks dünyasının ruhani lideri olan Patrik Bartholomeos sadece dini bir lider değildir. Aynı zamanda dinler arası diyalogun inşası, insan hakları, dünya barışı için büyük çaba gösteren dünya lideridir. Patrik Hazretleri en son Ortodoks ve Katolik kiliselerinin arasındaki ayrılığın bitmesi için çok önemli bir adım daha attı. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'i İstanbul'da ağırladı, birlikte dua ettiler. Zaman zaman Diyanet İşleri Başkanımızla, Hahambaşıyla, tüm dini liderlerle de dua ederken görüyoruz. Yani sadece bu iki kilisenin arasında değil tüm dinler arasında diyalogun gelişmesi için çaba gösteriyor" dedi.

Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos da, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından onursal doktora unvanı almak eşsiz bir şeref ve büyük bir ayrıcalıktır. Siz, yaratıcılık ve üretkenliğinizle ülkemizde ve dünyada fark oluşturmaya kendini adamış, hem genç ve dinamik bir kurum; aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti, Birinci Cumhurbaşkanı ve en önemli devlet adamı olan Kemal Atatürk'ün vasiyetini yerine getirmek ve sürdürmek yoluna kendini adamış bir kurumsunuz. Bu yüzden, üniversite yönetimine, özellikle Rektör Profesör Oğuz Esen ve idari birimlere, akademisyenlere ve öğrencilere tüm kalbimizle minnetlerimizi sunuyoruz. İzmir Ekonomi Üniversitesinin sevgili öğrencileri, Birbirinizin gözlerinin içine bakmak, aydınlık bir gelecek için cesaret ve ilham almak, umutlanmak demektir. Seçkin profesörler: Kutsal göreviniz, öğrencilerinize açıklık ruhunu aktarmaktır. Sosyal değerler, din ve kültür, özgürlük ve adalet, ötekiliğe saygı, doğa ve insanlık için dayanışma sorumluluğunu üstlenecek olan onlardır. Eğitim, katılım ve paylaşma kültürü, birlikte var olma, yaşamın bir birlik olduğuyla ilgili vizyon oluşturmalıdır. Bu buluşma için teşekkürlerimizi ve üniversitenizin takdim ettiği bu fevkalade ödül ve sizlere seslenme daveti için minnetlerimizi bir kez daha sunmak isteriz. Çok teşekkür ederim. Tanrı hepinizi kutsasın."

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen, Bartholomeos'a topluma ve insanlığa yaptığı hizmet ve örnek uygulamalarından dolayı Ekonomi Üniversitesi tarafından Sosyoloji alanında Onursal Doktor unvanı verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Mustafa Toprak Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title