Haberler

Ekonomi Gazetecileri Ordu'da Buluştu

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun, Ordu'nun bir turizm kenti olması yönünde başlattığı tanıtım faaliyetleri kapsamında yaptığı davet üzerine Ordu'da düzenlenen "Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi" başladı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun, Ordu'nun bir turizm kenti olması yönünde başlattığı tanıtım faaliyetleri kapsamında yaptığı davet üzerine Ordu'da düzenlenen "Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi" başladı.

Karadeniz Bölgesinde ilk defa Ordu'da gerçekleştirilen "Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi"ne, merkezi İstanbul'da bulunan Ekonomi Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Celal Toprak, yönetim kurulu üyeleri, ulusal gazetelerin ekonomi yazarları, ekonomi uzmanları ve ulusal televizyonların ekonomi editörleri katıldı.

"Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi"nin ilk günü, Boztepe'deki tesislerde düzenlenen kahvaltı programı ile başladı. "Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi"ne katılan gazetecilerle kahvaltı programında bir araya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin önde gelen ekonomi gazetecilerini Ordu'da ağırlamaktan, misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

"Bu etkinlik, bizim Ordu'yu tanıtma projemizin bir parçasıdır" diyen Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Ulusal gazetelerin ekonomi yazarları, ekonomi uzmanları ve ulusal televizyonların ekonomi editörlerini ilimizde ağırlıyoruz. Türkiye'de, Karadeniz Bölgesi yeni yeni turizm destinasyonuna girdi. Vatandaşlarımız da iç turizm anlamında Karadeniz gezisi yapıyorlar. Ama onların aklına ilk gelen Ordu değil maalesef. Ordu, Karadeniz'deki bütün güzelliklerin özetidir. Ordu'da her şey var. Ama yeterince tanınılırlığını olmadığı için insanlar 'Karadeniz'i gezmeye gitmek istiyorum' dediğinde ilk etapta hemen Ordu aklına gelmiyor. Biz işte bunu sağlamaya çalışıyoruz. Ordu'nun güzelliklerini gazetecilerin gözüyle görüp, çalıştıkları basın-yayın organlarında işledikleri zaman Türkiye'de bir Ordu'yu görme merakı uyansın. Turizm gelişsin, halkımızın gelirleri artsın, rahat geçinsinler, göç önlensin. Bundan sonara da Ordu'yu tanıtmaya yönelik bu tür çalışmalarımız devam edecek."

Vali Balkanlıoğlu, mayıs ayında Arap medyasının önde gelen kuruluşlarının temsilcilerini Ordu'ya davet ederek, Körfez ülkelerine Ordu'yu tanıtacaklarını sözlerine ekledi.

"Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi"ne katılan ekonomi gazetecileri, Boztepe'deki kahvaltı programının ardından, Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesindeki mavi bayraklı halk plajında incelemelerde bulundu.

Ekonomi gazetecileri daha sonra sırasıyla Altınordu ilçesi Bayadı Mahallesi sınırları içinde yer alan antik Kurul Kalesi'ni, Taşbaşı Mahallesi'ndeki Menekşe Sokak ve eski kiliseyi, Karaoluk Mahallesi'nde bulunan Çiseli Şelalesi'ni, Fatsa ilçesi Bolaman Mahallesi'nde bulunan Haznedaroğlu Konağı'nı, Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi'nde bulunan Yason Burnu'nu ve eski Kiliseyi gezerek, incelemelerde bulundu.

Ordu'daki bazı turistik ve tarihi mekanları gezen ekonomi gazetecileri, Ordu'nun muhteşem bir doğaya, tabiata ve güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, Ordu'nun tanıtımına her türlü desteği ve katkıyı vereceklerini dile getirdi.

"Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi"nin ikinci gününde, ekonomi gazetecilerine, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Ordu'yu tanıtıcı bir sunumda bulunulacak.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title