Haberler

Ekonomi Basını Mart Ayında Kimleri Ve Neleri Konuştu?

Güncelleme:

Medya Takip Merkezi ile Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenli olarak her ay yapılan medya analizi, Ekonomi basınının Mart ayında kimleri ve neleri konuştuğunu ortaya koydu.

Merkez Bankası ile Cumhurbaşkanı arasındaki faiz polemiği ve kurlardaki dalgalanmalar ekonomi basınına damgasını vururken, iş dünyasında öne çıkan isimler ise Güler Sabancı ve Rıfat Hisarcıklıoğlu oldular…

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) verilerine göre hazırlanan raporda, Mart ayında ekonomi basının en çok kullandığı kavramların dolar kuru, faiz ve ihracat olduğu gözlendi. Ekonomi medyasında dolar kuru 153 bini aşan habere konu edilirken, Faiz kavramı ise 59 binden fazla haberde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı arasındaki polemik, ayın öne çıkan konuları arasındaydı. Gerilimin, Başçı ve kurmayları tarafından verilen brifingden sonra düştüğü ve konuyla ilgili haberlerin azaldığı gözlemlendi. Bu da kurlarda daha istikrarlı hareketleri beraberinde getirdi.
Hükümetin ekonomiyi soğutma çabalarının sonunda ithalat haberleri gerilerken; artan işsizlik ve enflasyon rakamları da haberlerde daha az kullanıldı.

En çok konuşulan iş insanları…

Ekonomi basını, iş dünyasının önde gelen isimleri, bakanlar ve STK haberlerine de sıkça yer verdi. İş insanları arasında bin 151 haberle Güler Sabancı ilk sırada yer alırken; bin 141 haberle Aydın Doğan ikinci sırada yer aldı. Ali Ağaoğlu, Murat Ülker ve Rahmi Koç da ilk beşe giren isimler oldular. Koç Holding'deki CEO değişimi ve Turgay Durak'ın yerine Levent Çakıroğlu'nun grubun en genç CEO'su olarak göreve başlaması, ekonomi gündeminde kendine yer buldu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, EGD ile birlikte gerçekleştirilen Kartepe Ekonomi Zirvesi'nde geçtiğimiz yılın ekonomik verilerini değerlendirirken, 2015'e dair öngörülerini de ekonomi gazetecileri ile paylaştı. Medyada 3 bin 983 haberle listenin ilk sırasında yer alan Hisarcıklıoğlu'nu Şemsi Bayraktar, Bendevi Palandöken, Mehmet Büyükekşi ve Çetin Osman Budak izlediler.

İş dünyasında yön veren STK'lar arasında MÜSİAD 8 bin 859 haberle listenin ilk sırasında yer alırken, Türkiye'nin en yoğun gündem maddelerinden olan ihracat nedeniyle Türkiye İhracatçılar Meclisi 3 bin 173 haberle ikinci, TÜSİAD da 2 bin 535 haberle üçüncü oldu. Aynı haber sayısıyla TOBB'un TÜSİAD'ı takip ettiği sıralamada TÜGİAD da 617 haberle yer aldı. TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen Mart ayında başkanlık görevinden istifa ederek MHP'den aday adaylığını açıklamıştı.

Türkiye'nin ekonomi gündeminde en önemli isimlerden biri olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 13 bin 294 haberle ekonomi gündeminin en popüler adı oldu.

Babacan'ı 8 bin 403 haberle Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve 6 bin 824 haberle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek izlediler. Ekonomi basını için bir başka önemli isim olan Sanayi ve Ticaret Bakanı Cevdet Yılmaz da 3 bin 809 habere konu edildi. Mart ayının sonunda yaşanan ve tüm ülkede önemli bir yankısı olan elektrik kesintileri ve bunun neden olduğu ekonomik fatura da Mart ayının önemli gündem maddeleri arasındaydı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Merkez Bankası Güler Sabancı Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title