Haberler

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri

"Ekonomi Basını Başarı Ödülleri", Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı törenle verildi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nce düzenlenen

"Ekonomi Basını Başarı Ödülleri", Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı törenle verildi.

İTO Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen Yaza Merhaba Kokteyli ve Ekonomi Basını Başarı Ödülleri töreninde konuşan Babacan, geleneksel hale gelen ve her sene beraberce yaptıkları organizasyon için dernek başkanı ve yöneticilerini kutladı.

Rahat bir akşamı beraber geçirirken Avrupa'nın ciddi sorunları bulunduğunu ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görmedikleri büyüklükte bir sorunun hala çözülemediğini ve krizin fazlar, şekiller değiştirerek devam ettiğini ifade eden Babacan, böylesi kritik bir dönemde, dünya ve Avrupa'nın geleceğinin sorgulandığı bir dönemde ekonomi gazeteciliğinin de çok önem taşıdığını söyledi.

Babacan, gazetelerin ekonomi sayfaları, dergiler, ekonomi kanalları ve internet medyasının ekonomi konusunda büyük aşama kaydettiğini, artık çok daha sıhhatli ve sağlıklı haberler gördüklerini, daha doğru haberlerin daha hızlı şekilde halkla ve iş dünyasıyla buluşturulduğunu dile getirdi.

-"Kalite çok çok yükseldi, çok daha bilinçli ve dikkatli ekonomi yorumları yapılıyor"-

Yapılan yorum ve değerlendirmelere baktıklarında kalitenin çok çok yükseldiğine, çok daha bilinçli ve dikkatli ekonomi yorumları yapıldığına işaret eden Babacan, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin kendine öz güveni ekonomi gazetecilerine de yansımış durumda. Türkiye'den bakıp Avrupa ve dünya ile ilgili hızlı haberleri halkımız Türkiye'de takip etme imkanı buluyor hem de dünya ile ilgili yorumları takip ediyor. Ben yakalanan bu ivme için, ekonomi gazeteciliğinde gelinen nokta ve kalite için tüm gazeteci arkadaşlarımızı kutluyorum. Çok önemli bir sorumluluk, önemli mesuliyet, kritik dönemde başarılı bir sınav veriliyor.

Sorunlar, sıkıntılar olabilir. Bu sorunları ve sıkıntıları sağlıklı, dengeli şekilde işlemek, halkımızı, iş dünyamızı problemlerden haberdar etmek, çok çok önemli riskler konusunda zamanında uyarılar çok önemli. Problemlerin hep beraber farkında olmamız lazım. Riskleri hep beraber görmemiz lazım. Ama bir yandan bizler hükümet olarak bir yandan iş dünyamız mutlaka attığı adımları, aldığı kararları, gerçeklerin farkında olarak ve gelişmeleri sıhhatli değerlendirerek almaları lazım. Bu noktada ekonomi gazetecilerine büyük roller ve sorumluluklar düşüyor. Bu kritik dönemde bu sorumluluğu, sınavı başarıyla arkadaşlarımız veriyor."

Jüri üyelerini de kutlayan Babacan daha sonra, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ile birlikte ödül alanlara ödüllerini verdi.

EGD Başkanı Celal Toprak da, gazeteciliğin hala çok zor şartlarda yapıldığını, o zor şartlarda hala iyi ekonomi haberleri ve programları yapıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

-"Ödüller için yaklaşık 200 başvuru oldu"-

Ödüller için yaklaşık 200 başvuru olduğunu ve bunlar arasından ödül vermekte zorlandıklarını ifade eden Toprak, bu nedenle bazı ödülleri iki kişi arasında paylaştırdıklarını vurguladı.

Ümit Boyner de ödül verirken yaptığı konuşmada, basının demokrasi için önemli bir güç olduğunu vurgulayarak, "Özgür ve bağımsız basın Türkiye için olmazsa olmaz. Sizlerin arasında bulunmaktan çok mutluyum" dedi.

-Ödüller-

Yazılı basın başarı öyküsü ödülü Ekonomist dergisinden "Tuncelili Aynur'un Almanya mucizesi" haberiyle Burcu Tuvay, söyleşi röportaj dalında Ekonomist dergisinden "Bitliste boşaltılmış altı köyüne hayat veriyor" haberiyle Sibel Atik, Habertürk gazetesinden "Zamanı gelince gittiler şimdi hayata döndüler" başlıklı haberiyle Esen Evran, söyleşi röpörtaj televizyon dalında da Cihan Network TV'den "Başkent konukları Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile söyleşi nedeniyle Hasan Bozkurt aldı.

Ekonomi haberi yazılı basın dalında Vatan gazetesinden "1 milyar lira haram oldu" haberiyle Ufuk Şanlı, Habertürk gazetesinden "Mercedes'leri var haberi yok" haberiyle Rahim Ak, ekonomi haberi internet dalında da

"www.hurriyet.com.tr"den "Erbakan Hoca'nın gümüş motor'u sustu" haberiyle Dinçer Gökçe aldı.

Ekonomi yazarı dalında Milliyet gazetesinden Osman Ulagay, Zaman gazetesinden Kadir Dikbaş, ekonomi programı dalında Bloomberg HT'den sabah programı ile Cüneyt Başaran ve Açıl Sezen, yazılı basında "Grafik tasarım" dalında Habertürk'den Barış Bektaş "İMKB çıkışıyla dünyayı yine kıskandırdı" haberiyle ödül aldı.

Yazılı basında "Yılın Sektör Haberi" dalında Habertürk'den "Turizmde Ergenekon'a kadar uzanan derin tur" haberiyle Ünsal Ereke, Radikal gazetesinden de "Yaşlılıktan acil satılık şirket" haberiyle Sibel Cingi aldı.

Yerel Basın ödülü dalında Batman Çağdaş gazetesinden "Yörenin Değişmeyen yüzü şiddet ve yoksulluk" haberiyle Barış Arslan, Refleks gazetesinden de Mehmet Uluğtürkan aldı.

Jüri Özel Ödülü Hürriyet gazetesinden Ege Cansen'e, Turkcell Özel Ödülü Yeni Şafak'tan Melih Bayram Dede'ye, Nezih Demirkent Özel Ödülü de Sabah gazetesinden

"Bilge köyünde AB yolculuğu" haberiyle Metin Can'a, Namık Ahıska Özel Ödülü Para dergisinden "Şifadan gelen kazanç' haberiyle Para dergisinden Erkan Kızılocak, Bülent Yardımcı Özel Ödülü de Bugün gazetesinden "Çalışana Fastfood işkencesi" haberiyle Zeynep Ceylan'a verildi.

Törende İMKB Başkanı İbrahim Turhan da katkılarından dolayı İstanbul Ticaret Odası adına Basın Danışmanı Mesut Taşkın'a plaket sunarken, gecenin ana sponsoru olan Turkcell adına Kurumsal İlişkiler Müdürü Mustafa Kutlay'a plaketi SPK Başkanı Vedat Akgiray tarafından verildi.

Ödül töreninde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a plaketi de EGD Başkanı Celal Toprak, Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar ile gazeteci Abdurrahman Yıldırım tarafından verildi.

Töreninin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ödül alanlarla birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da jüri üyelerine plaket sundu.

Törene MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Muhabir: Sergül Keskin

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Celal Toprak Ali Babacan Habertürk Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title