Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Uşak'ta Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "iktidara gelmeleri halinde ekonominin başına Kemal Derviş'i getireceğini" söylediğini belirterek, "2002'de Dünya Bankası'ndan gelen o ekonomi bakanını iyi tanıyor millet" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "iktidara gelmeleri halinde ekonominin başına Kemal Derviş'i getireceğini" söylediğini belirterek, "2002'de Dünya Bankası'ndan gelen o ekonomi bakanını iyi tanıyor millet" dedi.

Zeybekci, Uşak'ın Banaz ilçesinde, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak seçimde, milletin geçmişi hatırlayarak istikrar yönünde tercih kullanacağına inandığını söyledi.

Türkiye'nin 2002 öncesi çok kötü yönetildiğini ve o günlerin hiçbir zaman unutulmadığını ifade eden Zeybekci, "Zannediyorlar ki, millet gecelik yüzde 7 bin bin faizli günleri unuttu. Bankalara el konulduğunu, 66 milyar doları milletin sırtına yıkıldığı günleri unuttu sanıyorlar. Bu ülkede başbakan ve yardımcıları IMF'nin önünde el pençe durduğu zamanları gördük" diye konuştu.

Zeybekci, Türkiye'nin o yıllarda içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları kullanarak ekonomi bakanlarının IMF tarafından atandığını iddia etti.

"Katıldığı televizyon programında dün iktidara talip olacağını söyleyen CHP'nin genel başkanı, 'koalisyon kurarsak ekonominin başına Kemal Derviş'i getireceğim' diyor, 2002'de Dünya Bankası'ndan gelen o ekonomi bakanı tanıyor millet" diyen Zeybekçi, şöyle devam etti:

"2002'de ödenen vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Yatırım sıfırdı, memurun maaşını ödeyemeyen bir ülkeydi Türkiye. Bir nebze düşünün... Bu millet o günlere dönmek ister mi tekrar? Biz hizmet etmeye ve hizmetkar olmaya geldik. Onlar bozdu, biz düzelttik. 7 Haziran'da da göreceğiz. Bugün dünyanın 17, Avrupa'nın 6. en büyük ekonomisiyiz. Allah bir daha bu milleti IMF'ye muhtaç etmesin. Artık birilerini yönettiği Türkiye değil, bu gün dünyanın ekonomi haritasına yön veren bir ülkeyiz."

-"Milletin karşısına hep sözle çıktık"

AK Parti olarak bugüne kadar milletin karşısına hep projelerle sözlerle çıktıklarını ve ne söz verdilerse yerine getirdiklerini belirten Zeybekci, seçim dönemiyle birlikte muhalefet partilerinin ise hesapsız vaatlerde bulunduklarını ileri sürdü.

Zeybekci, milletin karşısına çıktıkları ilk günden itibaren "ne aldatılan olacağız, ne de aldatan olacağız" ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Bu seçimde görüyorsunuz, vaatler havada uçuşuyor. Her gün palavra, her gün yalanlar uçuşuyor havada. Bugüne kadar AK Parti hiç projesiz çıkmadı milletin karşısına. Hep sözle çıktık. 'Söz söyledik mi doğru söyleyeceğiz, söz verdik mi canımız pahasına tutacağız, emanete hıyanet ettirmeyeceğiz' dedik ve Allah'a bin şükür bugüne kadar hep bunu yaptık. Bizim lafla işimiz olmaz. Önüne gelen konuşur, önüne gelen yalan dolan iftirada elinden geleni yapar. Ellerinden ancak bu geliyor. Biz o laflara bakmıyoruz. Sessizliğimiz acizliğimizden değil terbiyemizdendir."

Zeybekci, Uşak'taki seçim çalışmaları kapsamında ayrıca Banaz ve Uşak belediyelerini ziyaret etti ve Uşak Ticaret ve Sana Odası tarafından düzenlenen "Uşak Tanıtım Günleri" açılış törenine katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Bankası Kemal Derviş Ak Parti Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title