Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Şehit Aktürk'ün Ailesini Ziyaret Etti

Pervari karayolunda askerlerin geçişi sırasında PKK'lıların yol kenarına yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Pervari karayolunda askerlerin geçişi sırasında PKK'lıların yol kenarına yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evine saat 23.30'da gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve şehidin yakınları karşıladı. Gazetecilere açıklama yapan Bakan Zeybekçi, "Öncelikle kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Milletimizin, ailemizin başı sağolsun. Allah bu şehidimizi de sevdikleriyle beraber cennetinin en güzel yerinde kavuştursun. Başsağlığına geldik. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın başsağlığı mesajlarını getirdik" dedi. Bakan Zeybekçi, açıklamasında şunları söyledi:

"Aklını, ruhunu vicdanını bir yerlere satmış, kiralamış o büyük ahtapotun adi, alçak bir kolu olan bu bölücü terör örgütünün kökünü kazıyana kadar topyekün 78 milyon gerekirse bu ülke için, vatan için, millet için, din için, namus için, bayrak için canını seve seve vermeye şehit olmaya her daim hazırdır. Herkes öncelikle bunu bilsin. Bu topraklar, milyonlarca şehidin kanı ile vatan haline geldi. Bu bayrak 780 bin kilometrekaremizde şanlı bir şekilde dalgalanıyorsa milyonlarca şehidin kanıyla dalgalanıyor. Alçaklar, namertler namussuzlar bunu unutmasınlar. Gereği yapılıyor. Sonuna kadar yapılmaya devam edilecek. Kökleri kazınana kadar devam edilecek. En ücra yerde gidilip bunlar bulunacak ve şehitlerimizin kanı inşallah yerde kalmayacak. Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Vatan sağolsun."

Bakan Zeybekçi daha sonra Şehidin annesi Aysel Aktürk, eşi Meftune Aktürk ve kız kardeşi Canan Çakır'a başsağlığı dileğinde bulundu. Taziyenin ardından Baan Zeybekçi  Denizli'ye hareket etti.

Öte yandan Bakan Zeybekçi gelmeden bir süre önce şehidin evinin önüne gelen 30-40 kişilik bir grup, bölücü terör örgütü aleyhine slogan atıp İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Pervari Burdur Politika Güncel Haberler

title