Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Güney Kore'ye Gidecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, resmi ziyarette bulunmak ve çeşitli anlaşmalar imzalamak üzere 26 Şubat'ta Güney Kore'nin başkenti Seul'e gidecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, resmi ziyarette bulunmak ve çeşitli anlaşmalar imzalamak üzere 26 Şubat'ta Güney Kore'nin başkenti Seul'e gidecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında 1 Mayıs 2013'te yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamındaki "Hizmet Ticareti Anlaşması" ve "Yatırım Anlaşması" imzalanacak. Böylece Türkiye'nin ilk derin ve kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması niteliğindeki Türkiye-Güney Kore STA'sı tamamlanmış olacak.

Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Sayın Sang-Jick Yoon ile bir araya gelecek Bakan Zeybekci, Samsung Electronics, CJ Group, Doosan Group, CleanNara ve Hyundai Mühendislik-İnşaat şirketlerinin de aralarında bulunduğu firmaların üst yöneticileri (CEO) ile bu firmaların Türkiye'de yatırım yapmalarına ilişkin görüşmelerde bulunacak.

Koreli ve Türk işadamlarının katılımıyla düzenlenecek Türkiye- Güney Kore İş Forumun'da da konuşacak olan Zeybekci, Samsung Electronics firmasının Ar-Ge merkezinde incelemelerde bulunacak.

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Zeybekci, 26 Şubat'ta imzalanacak anlaşmaların Türkiye için birer ilk olacağını ve iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin en üst düzeye çıkacağını belirtti.

Mal ticaretinin yanında hizmet ticareti ve yatırım konularının da STA kapsamına alınması ile ülkeler arasındaki kapsamlı ekonomik ve ticari ilişkilerde yeni bir döneme girileceğine işaret eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Hizmet ticareti yatırım anlaşmalarının yürürlüğe girişiyle Türkiye iş piyasasının ve ekonomisinin gelişmesinin yanı sıra, Koreli firmaların ülkemizdeki doğrudan yatırımlarının artışı olumlu etkilenecektir. Bu anlaşma aynı zamanda Türkiye'nin her alanda uluslararası rekabetten korkmadığının işareti olma özelliğini taşımaktadır. Bu çerçevede, Türkiye olarak uluslararası rekabetten çekinmiyoruz. Bugün itibarıyla, ülkelerimiz arasında 8 milyar doları aşan bir ticaret hacmi (471 milyon dolarlık ihracat, 7,5 milyar dolarlık ithalat) bulunmaktadır.

Hizmet ticareti ve yatırım anlaşmalarının imzalanması sonrasında ekonomik ilişkilerimiz farklı alanlara yaygınlaştırılacaktır. Bu çerçevede, ülkemizin Kore'nin ticaret hacmi içindeki payının arttırılması suretiyle ticaret ilişkilerimizin daha dengeli hale getirilmesini ve kısa vadede toplam ticaret hacminin 10 milyar doları aşmasını hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Güney Kore Samsung Türkiye Seul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title