Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Ekonomi Politikalarının Devamı, Kurulacak Hükümetin Yapacağı En Güvenli...

Mersin'e bir dizi çalışma için gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yaptığı Valilik ziyaretinde, 13 yıllık ekonomi politikalarının başarılı olduğunu, kurulacak hükümet tarafından devam ettirilmesinin ülke menfaati açısından yararlı olacağını söyledi.

Mersin'e bir dizi çalışma için gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yaptığı Valilik ziyaretinde, 13 yıllık ekonomi politikalarının başarılı olduğunu, kurulacak hükümet tarafından devam ettirilmesinin ülke menfaati açısından yararlı olacağını söyledi.

Eşi Ayşen Zeybekçi ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Bakan Zeybekçi, Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak tarafından karşılandı. Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçen Bakan Zeybekçi'ye Vali çakacak tarafından brifing verildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekçi, 13 yıllık ekonomi politikalarının başarısının teyit edildiğini belirterek, "Millet 7 Haziran'da Ak Parti'ye hükumeti sen kuracaksın, ülkeye sen hizmet edeceksin ve bu güne kadar sürdürdüğün politikaları, özellikle ekonomik politikaları devam ettireceksin diye bize verdi, ama şart koştu. Uzlaşacaksın, biri ile koalisyon kuracaksın dedi. Ben inanıyorum ki bundan sonra kurulacak hükümette ya da hükümetlerde, partinin 13 yıldan bu yana sürdürdüğü başarısı teyit edilmiş. Bu gün sağlaması yapılmış olan tüm ekonomik politikalarımızın devamı yönünde ülkemizin menfaati anlamında yarar görüyoruz. Bence ekonomi ile ilgili dinamikler aynen yerinde kalarak, korunarak ülke menfaatine uygun bir şekilde bir zemin oluşturulmuş olur" dedi.

EKONOMİ POLİTİKALARI DEVAM ETMELİ

Ekonomik politikalarının devamını sağlamanın, yeni kurulacak hükümet adına güvenli bir adım olacağını kaydeden Bakan Zeybekçi, "Gerek dış ticarette, cari açıkta, bütçe disiplininde, finans piyasalarının sağlamlığında, banka piyasalarının sağlamlığında baktığımız zaman Avrupa birliğindeki euro piyasasındaki, bölge coğrafyamızdaki veya ABD ve Japonya dahil olmak üzere dünyadaki tüm ekonomik gelişmelere baktığımızda, 13 yıldır uyguladığımız ekonomi politikalarının başarılı olduğunu görüyoruz, isabetli olduğunu görüyoruz. Teyit edilmiş bu ekonomi politikalarının devamı, kurulacak olan hükumetin yapacağı en güvenli adımlardan biri olur. Kimse endişe etmesin. Koalisyon görüşmeleri sırasında da olması gereken şey, sayın Başbakanımızın turları sırasında öncelikli olarak, Türkiye'nin büyüme politikası ne olacak? Cari açıkla ilgili hedeflerimiz ne olacak? Bütçe açığı ile ilgili hedeflerimiz ne olacak? Dış ticaret dengemiz ile ilgili hedeflerimiz ne olacak? Finans piyasaları ve bankacılıkla ilgili disiplinlerimiz ne olacak? konularıdır" diye konuştu.

Mersin'de yakın gelecekte güzel projeler hayata geçirileceği müjdesini de veren Bakan Nihat Zeybekçi, serbest bölgeler, serbest ticari ve turizm bölgeleri ile ilgili özel çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Çakacak Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title