Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de Açıklaması

"Türkiye, dünyanın bütün ekonomistlerine parmak ısırtacak kadar güzel performanslar gösteriyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın bütün ekonomistlerine parmak ısırtacak kadar güzel performanslar sergilediğini, Türkiye'nin dünyanın kendine benzeyen diğer ülkelerinden ayrıldığını söyledi.

Zeybekci, yerel seçim sonrası seçmenlere teşekkür ziyareti kapsamında Çivril'den sonra Baklan ilçesinde belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever'in Baklanlılara ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Zeybekci, belediye başkanlığının hiçbir şeyin yerini tutmayacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Hizmetkar olmak, birebir hizmet etmek başka. Zaten belediye başkanlığı pek akıllı adam işi değil. Yedi yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak, belediye başkanlığı parayla pulla, şununla bununla ölçülmez. Çünkü her kula nasip olmaz. Cenab-ı Allah eğer "Allah razı olsun" sözlerinden birini duyar da "kullarımın razı olduğundan ben razıyım" derse insan başka ne zenginlik ister ki? Onun için başta belediye başkanımız olmak üzere meclis üyesi arkadaşlarımıza, onlara da hayırlı olsun, muhtarlarımıza da hayırlı uğurlu olsun. Kıymetini bilin ha... İnsanlardan ha bire "Allah razı olsun" sözünü almaya çalışın, insanların ihtiyaçlarını gidermek onlardan dua almanın bedeli olmaz."

30 Mart'ta muhteşem bir demokrasi şöleni yaşandığını dile getiren Zeybekci, "30 Mart'ta millet iradesini destanlar yazarcasına, kitaplar ansiklopediler dolusu hikayeler yazılırcasına gösterdi. Millet iradesini öyle bir anlattı ki kamu alem duydu. Öyle bir ders verdi ki millet, tabii anlayana ders. Onun için elleriniz dert görmesin, gönlünüze, kalbinize, ellerinize sağlık" diye konuştu.

Seçim havasını daha bitmemiş gördüğünü ifade eden Zeybekci, "Bence ter kurumadan ağustostaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine şimdiden başlayalım. Hazır Dombra'mız da var, Recep Tayyip Erdoğan diye diye cumhurbaşkanlığı seçimlerine" şeklinde konuştu.

"Felaket tellallarını dinlemiyoruz, onlar kendi kendilerine çalsınlar"

Bütün güzelliklerin yanında birilerinin başka şey istediğinin altını çizen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Birileri yeniden bu memlekette koalisyonlar olsun, yeniden bu memleket namerde muhtaç olsun, IMF'ye muhtaç olsun, Dünya Bankası yeniden Türkiye'ye ekonomi bakanı göndersin istediler. Bakın Türkiye, dünyanın bütün ekonomistlerine parmak ısırtacak kadar güzel performanslar gösteriyor. Onlar ne derse desin Türkiye ayrıldı, Türkiye dünyanın o kendine benzeyen diğer ülkelerinden ayrıldı. İhracatta rekorlar kırıyor, büyümede rekorlar kırıyor, istihdamda rekorlar kırıyor. Nisan sonundaki ihracat rakamlarını göreceksiniz ne kadar güzel çıkacak. İhracatımız belki bu yıl yüzde 10'un üzerinde artacak. İhracatın artması demek o kadar üretim demek, o kadar istihdam demek, refahın artması demek, ticaretin canlanması demek, memleketin büyümesi demek, işte buna kahroluyorlar. Çünkü onlar bu millete hükmetmeye alıştıkları için, idare etmeye alıştıkları için, milleti yönetmeye alıştıkları için bu millet üç sente, üç kuruşa muhtaç olsun istedikleri için, öyle olduğu zaman onlara iklim doğuyor, öyle olduğu zaman onlar hemen bu milletin bu acziyetinden fırsat buluyorlar."

2001'de, 2002'de bu memleketin bir gecede yarı yarıya fakirleştiğine işaret eden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Tabiatta kural vardır, ilke olarak hiçbir şey vardan yok olmaz, yoktan var olmaz, ancak Allah'a aittir. Yarı yarıya fakirleyen varsa demek ki bir yerlerde zenginleşen de var. Bir yer aşağı giderken öbür taraf yukarı çıkıyor. Bu ülkenin bankaları iki günde talan edilmedi mi? Nere gitti bu paralar Allah aşkına? Bugünkü değerlerle 400 milyar dolardan bahsediyorum. Onlar kaybettiklerinin farkında, tadı damaklarında kaldı. Onun için milleti punduna getirmeye çalışıyorlar. Dün söylenenleri bir kenara bırakıyoruz. Bütün Müslümanlar kardeştir diyerek, dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirerek bundan sonra yeniden büyük Türkiye diyerek 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak inşallah diyoruz. Felaket tellallarını dinlemiyoruz, onlar kendi kendilerine çalsınlar. İnşallah o Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesine Türkiye koşar adımlarla devam edecek. Allah'ın izniyle göreceksiniz, bu sene Türkiye için başka bir başlangıç, ondan sonra da durmak yok, kalkınmaya devam."

Zeybekci'ye konuşmasının ardından Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, şehrin temsili anahtarını verdi. Zeybekci ve beraberindekiler daha sonra Baklan Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarete, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Osman Zolan Denizli Türkiye Baklan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title