Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de Açıklaması

"Bu sene, onların bütün beklentilerinin dışında, ihracat yüzde 10 artacak, üretim yüzde 10 artacak, memlekette istihdam yine artacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu sene, onların bütün beklentilerinin dışında, ihracat yüzde 10 artacak, üretim yüzde 10 artacak, memlekette istihdam yine artacak. Büyüme, yine onların beklentilerinin en tepesinde olacak, yine bunlara hüzün, yine bunlara hayal kırıklığı kalacak" dedi.

Anafartalar Mahallesi'ndeki Pazaryeri Meydanı'nda halka hitap eden Zeybekci, kentte nerede taş üstüne bir taş konulduysa, bunları vatandaşların desteğiyle yaptıklarına değinerek, dünyanın en başarılı belediye başkanının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve kendilerinin belediyeciliği ondan öğrendiklerini söyledi.

Birilerinin sadece iftira atıp, çelme takmaya çalıştığını dile getiren Zeybekci, şunları söyledi:

"Millet, bunlara cevabını veriyor da bunlar anlamıyor. Bunların her yalanlarını yakalıyoruz. 'Neden iftira, çamur atıyorsunuz, insanların haysiyetiyle oynuyorsunuz' dediğimizde, pişkin pişkin bakarak, 'biz siyaset yapıyoruz' diyorlar. Bundan 50 yıl önce 27 Mayıs darbesini yaptılar, 'Menderes ve arkadaşları, 12 uçak dolusu altınla kaçarken yakalandılar' dediler. Şimdi de aynısını yapıyorlar. Bunların derdi, yine birbirlerinin kafasına anayasa kitabı atsınlar, faizler bir gece yüzde 7 bin olsun, faizler yüzde 150 olsun, enflasyon iki haneli rakama gelsin istiyorlar. Bunlar, bu memleketi yeniden IMF kapılarına muhtaç etmek, Türkiye namerde muhtaç olsun istiyorlar. Bunlara inat bakın, bu sene ne olacak? Millet bunlara yine sandıkta cevabını verecek. Bu sene, onların bütün beklentilerinin dışında, ihracat yüzde 10 artacak, üretim yüzde 10 artacak, memlekette istihdam yine artacak. Büyüme, yine onların beklentilerinin en tepesinde olacak, yine bunlara hüzün, yine bunlara hayal kırıklığı kalacak. Bunlar kudurmasın da kim kudursun? Memleket almış başına gidiyor, bunların sülükleri ellerinde kalmış, kenarda bekliyorlar. Daha çok bekleyecekler. Bu seçimler, son derece önemli, istiklal ve istikbal mücadelesi haline geldi."

Zeybekci, "Rabia işareti"nin AK Parti'nin bir simgesi haline geldiğini belirterek, "Onlar ancak birbirini taklit ederler. Bizim işaretimiz bu. Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak. Biz şehre, ülkeye sevdalıyız. Bu kara sevda olmasa, bu hizmetler yapılmazdı. Bu hizmetleri sizin desteklerinizle yaptık. Allah bizleri güzel hizmetlere kavuştursun" diye konuştu.

Sevindik Köprülü Kavşağı'nın açılışında vatandaşlarla okudukları Necip Fazıl Kısakürek'in "Mehmedim" adlı şirini, Başbakan Erdoğan'ın çok beğendiğini vurgulayan Zeybekci, şiiri, alanda bulunanlarla okudu.

Zeybekci'nin konuşması, işaret diliyle de işitme engellilere aktarıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Pazaryeri Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title