Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Zeybekci: "Kur artışından kaynaklanan fiyatların yükselmesinin enflasyona yansımasıyla ilgili endişeyi asla ve asla taşımıyoruz.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurundaki yukarı yönlü hareketliliğin enflasyona olumsuz bir etkisinin olmayacağını, sürecin dış ticarete olumlu yansıyacağını söyledi.

Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Bayramyeri Meydanı'nda esnaf ziyaretinde bulundu. Bayramyeri Camisi'nde Cuma namazı kılan Zeybekci, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zeybekci, dolar kurunun yükselmesiyle ilgili geçen yılın aynı döneminde söylediği "piyasa kendi dinamikleri içinde bunları halleder" ifadesini yenilediğini belirterek şöyle konuştu:

" Türkiye'nin kurdan kaynaklanan, doların değerlenmesinden kaynaklanan hiçbir endişesi yoktur. Bugün de yoktur, gelecekte de olmayacaktır. Önümüzdeki bir yılda Türkiye'nin taşıyacağı hiçbir endişe yoktur. Faizlerle ilgili de bir endişe yoktur. Onun için piyasalar kendi içindeki dalgalanmaları absorbe edecek güçtedir. Kur artışından kaynaklanan fiyatların yükselmesinin enflasyona yansımasıyla ilgili endişeyi de asla ve asla taşımıyoruz. Bu süreçler sağlıklı süreçlerdir. Bunun Türkiye'nin dış ticaretine de olumlu yansıyacağını hala söylüyorum."

"Biraz kontrolsüz gitmişiz"

Bakan Zeybekci, bazı ürünlerin ithalatı konusunda kontrolsüz davrandığını, geleneksel ürünlerin dahi ithalatının yapıldığı bir ortama gelindiğini söyledi.

"Marangoz keserinden tutun köylümüzün nohut yolduğu orakların bile yurt dışından geldiğini görüyoruz" diyen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizli'de esnafımız en mükemmel şekilde yaptığı aletleri bile yurt dışından ithal eder hale geldik. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Esnafımızı, üreticimizi, KOBİ'mizi, geleneksel zanaatlarımızı koruyucu şekilde tedbirler almaya devam edeceğiz. Bu alanda üretim yapan arkadaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Elektronikte, tablette, telefonlarda da Türkiye olarak destekleyici tedbirler almaya devam edeceğiz." - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title