Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Güncelleme:

Bakan Zeybekci, şehit düşen askerlerin anısına Acıpayam ilçesi Dodurga mahallesinde yaptırılan "Şehitlik Anıtı'nın" açılışına katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Geçen hafta Dünya Bankası'nın açıkladığı rakamlara göre, Türkiye satın alma paritesine göre dünyanın 15., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldi. İstihdamını yüzde 23 oranında artırarak dünyada 1 numara oldu" dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Elazığ-Bingöl yolunda şehit düşen 33 askerlerin anısına Acıpayam ilçesi Dodurga mahallesinde yaptırılan şehitliğin açılış törenine katıldı. Zeybekci, yaptığı konuşmada, Türk milletinin şehitliği en taçlandırılan millet olduğunu belirterek, İslam'ın bayraktarlığını, sancaktarlığını, vatanın mukaddiyetini, namusunu, ırzını, kutsallığını hep ön planda tuttuğunu ve bugüne kadar şehitliği kendine hep hedef olarak gördüğünü ifade etti.

Orta Asya'dan başlayarak Kafkaslar'da, Ortadoğu'da, Yemen'de, Filistin'de, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda her yerde binlerce şehidimizin olduğunu belirten Zeybekci, şöyle devam etti:  

"Genelde şöyle saydığım coğrafyayı metrekareye bölmeye çalışsak her yeri yetecek kadar şehitlerimiz var bu coğrafyada. Bütün şehitlerimize, yakınlarını cennetinin giriş kapısında bekleyerek 'sevdiklerimizi almadan cennete girmeyiz' dedikleri için yakınlarına şefaat etme imkanı verilmiştir. Allah bizlere de öyle yakınlar nasip etsin inşallah diyorum. Şehitleri unutmamak lazım. Bayrağımız, vatanımız, dinimiz, namusumuz, insanlık için şehitliği gelecek nesillere unutturmamak lazım. Geçmişten aldığımız kıymetlerle bu günleri iyi değerlendirmemiz lazım. Millet için, din için mücadele etmek savaşlarda canını vermekte o yollardan biridir. Bu milleti Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyet hedefi seviyesine götürmek için verilen mücadele de cephede verilen savaş gibidir."

Öğrencilerin okullardaki verdiği mücadelenin, sanayicinin, yatırımcının verdiği kalkınma mücadelesinin, üniversitedeki bilim insanlarının yaptıkları çalışmaların da cephede savaşmak gibi olduğunu kaydeden Zeybekci, milletin namerte muhtaç olmayan, el açmayan, tarihi mirasındaki layık olduğu noktaya götürmek için çalışıldığını dile getirdi.

Bütün bu mücadelelerle Türkiye'de önemli gelişmelerin olduğunu ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta Dünya Bankası'nın açıkladığı rakamlara göre Türkiye satın alma paritesine göre, dünyada 15., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldi. İstihdamını yüzde 23 oranında artırarak dünyada 1 numara oldu. Bu topraklar bedelli topraklar, bu topraklarda yaşamak yürek ister. Bu topraklarda yaşamak çok çalışmak ister. Bu topraklarda yaşamak için kardeş coğrafyamıza da hakim olmak zorundayız. Oralarda kardeşlerimiz aynı şeyleri yerine getirmesi için gayret göstermek zorundayız. Türkiye inanılmaz kalkınma hedeflerine ulaşırken geçen sene mayıs ayında başlayan o provokasyonlara alet olmadı, kimseye de alet etmeyeceğiz. Türkiye 30 Mart seçimlerine giderken bir hareket daha başlattılar, Türkiye o tuzağa düşmedi. Şimdi bu millet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanını seçerek 10 Ağustos'ta yeni bir demokrasi geleneği başlatacak. Yeniden bir şeylere kalkışacaklar ama bu millet onlara prim vermeyecek. Allah'ın izniyle kardeşliğimiz artıracağız, omuz omuza olacağız, daha ileri daha müreffeh Türkiye için çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize daha güçlü bir Türkiye bırakmak için hep beraber çalışacağız."

Bakan Zeybekci, konuşmasının ardından 14 şehit yakınına ve gazilere plaket verdi, şehitlik anıtının açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Zeybekci, daha sonra Beyağaç ilçesine geçerek, bu yıl 5'incisi düzenlenen Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri izledi.

Zeybekci'nin Denizli programına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Acıpayam Türkiye Dodurga Denizli Yerel Haberler

title