Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Bakan Zeybekci: "Bir daha bu memleket IMF tarafından yönetilmeyecek, bir daha bu memleket Dünya Bankası tarafından yönetilmeyecek"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bir daha bu memleket IMF tarafından yönetilmeyecek, bir daha bu memleket Dünya Bankası tarafından yönetilmeyecek" dedi.

Zeybekci, yerel seçim çalışmaları kapsamında Çivril Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde konuşmasına başlarken, Çivril'deki halka "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratı yaptırdı, sesi kısılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bu seslerin dua yerine geçmesini diledi.

Sadece millete hizmet için yola çıktıklarını, başkalarının milleti idare etmek, yönetmek, hükmetmek için çalıştıklarına dikkat çeken Zeybekci, "Millet onlara cevabını veriyor. Millet onlara cevabını her zaman olduğu gibi verecek. Millet bunlara 2002'de cevap verdi, 2004'te cevap verdi, 2007'de verdi, 2009'da verdi, 2010'da verdi, 2011'de verdi, yine anlamıyorlar, 2014'te yine verecek, yine anlamayacaklar. Onlar hiçbir zaman gelip de biz hizmet edeceğiz diyemezler, ağızlarına yakışmaz, hizmetkarlık diyemezler, ağızlarına yakışmaz, onlar 'Biz Çivril'i yöneteceğiz' derler. Biz ' Çivril'e hizmet edeceğiz, hizmetkar olacağız deriz.' Aramızdaki fark bu" diye konuştu.

Yeniden ekonomik kriz çıkmasını isteyenlerin olduğunu vurgulayan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bunlar yeniden IMF'nin memurları gelsin Türkiye'de ekonomiyi yönetsin istiyorlar. Bunlar IMF yetmedi, Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye ekonomi bakanı gelsin istiyorlar. Artık bu memleketin tütün tarlalarından yetişmiş, horoz, ekonomiyi iyi bilen, memleketin evladı bir ekonomi bakanı var. Bu memleketin aslanlar gibi bir başbakanı var, taş gibi bir hükümeti var. Onların hevesleri kursaklarında kalacak, bir daha öyle yok. Bir daha bu memleket IMF tarafından yönetilmeyecek, bir daha bu memleket Dünya Bankası tarafından yönetilmeyecek."

Türkiye'de yapılan yatırımlar ve sağlanan gelişmelere değinen Zeybekci, Türkiye'nin artık eskisi gibi faizlerin yüzde 7 bin, enflasyonun yüzde 150 olacağı, ekonominin duracağı, ihracatın sıfırlanacağı, insanların işinden aşından olacağı bir ülke olmadığını vurguladı.

Zeybekci, şunları kaydetti:

" Türkiye, rahmetli Sabancı'nın dediği gibi bir gecede 2001'de yarı yarıya fakirledi, bir gecede bunların talan ettikleri bankaların toplam zararı 400 milyar dolar. Bunlar, Türkiye bir daha aynısı olup bunlar sülüklerini bu millete yapıştıramıyorlar artık, buna kuduruyorlar. O Gezi olaylarındakilerin aklındaki buydu, 17 Aralık'ta yola çıkanların niyeti de buydu. Allah'ın izniyle bundan sonra bunlar milletten tekrar bir dersini alacak. Sandıktan öyle bir tokat daha yiyecekler ki ama yine anlamayacaklar. Durmak yok hizmete devam, hizmetkar olmaya devam."

Rabia işareti ile "Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak" vurgusu yapan Zeybekci, AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan ve Çivril adayı Gürcan Güven'e destek istedi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Bankası Türkiye Denizli Çivril Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title