Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Bu Mesele Ak Parti, CHP Meselesi Değildir

Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Bu mesele Ak Parti, CHP meselesi değildir

Bakan Zeybekçi: bu mesele memleket meselesi

İZMİR - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İzmir'de bir fabrikada çalışan işçilerle bir araya geldi. Zeybekçi, burada yaptığı konuşmada 16 Nisanda yapılacak referandumun memleket meselesi olduğunu söyledi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan CMS jant fabrikasını ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, öğle yemeğinde işçilerle bir araya geldi. Yemek önce kısa bir konuşma yapan Zeybekçi, referandum sürecini değerlendirirken, referandumun memleket meselesi olduğunu vurguladı. Zebekçi, "Biz bugüne kadar hep Türkiye'nin o kanını emen önünü engelleyen bize bir sistem hastalığı, bulaşıcı olan ve br sonraki döneme bulaşarak giden bu sistem hiç bir zaman Türkiye'yi güçlü iktidarlara buluşturmadı. ve bu sistem yüzünden her zaman Türkiye böyle hep suyun üstünde, istendiği zaman aşağı çekilen istendiği zaman tutulup kaldırılan bir ülke halinde tutulmak istendi. Hep başkaları tarafından kullanılan bir Türkiye olsun istendi. Türkiye müthiş mücadeleler verdi. Bugüne kadar verdiği ekonomik müdcadeleler Türkiye'nin öngörülebilen bir paydası oldu hep. Bunun tek bir formülü var Türkiye'nin bir daha koalisyonlara bulaşmaması. Yeni sistem şuan tartışılan sistem, Ak Partililerin meselesi değildir. CHP'lilerin, MHP'lilerin meselesi değildir. Bu bir milli meseledir. Yeni bir sistem değişikliği geliyor ve bu sistem değişikliği herkese eşit. 18 tane madde hiç bir yerinde şunu söylemiyor, 2019 seçimlerinde seçime giden Ak Partililer yada MHP'liler yüzde 10 önde başlar diye bir şey yok. 1950'den sonra Almanya, bir seferberlik başlattı. 60'lardan sonra Japonya başlattı, 1980'de sonra da Kore başlattı. Bu seferberlikleri başlatırken de siyaseten istikrarsızlıkla ilgili tüm hastalıklardan kurturmak üzere başlattı. Kore 1987'de geçti bu sisteme ve Kore şuan bulduğumuz yerin çok daha altındaydı o seneler. Milli gelirde o yıllar 5 bin dolar seviyesinde olan Kore, şimdi 30 bin dolar seviyesinde" diyerek 16 Nisan meselesinin Ak Partililerin, CHP'lilerin, MHP'lilerin meselesi olmadığını, bu meselenin sizlerin meselesi olduğunu aktardı.

(AB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

AK Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title