Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Aydın'da Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye dünyanın neresinde kendine bir tehdit görürse oradadır.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye dünyanın neresinde kendine bir tehdit görürse oradadır. Dünyanın neresinde insanlığa bir tehdit varsa, neresinde hukuka mazluma tehdit varsa Türkiye orada her şekliyle olmak gibi kendine bir görev bilir." dedi.

Bakan Zeybekci, Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce şehit ve gazi yakınlarına hediye edilmek için düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Zeybekci, "Bir bayrak düşünün ki rengini şehidinden alan bir bayrak daha yücelerde dalgalansın solmadan dalgalansın ve dünya döndükçe dalgalansın diye bunun hakkını veren yer yüzünde tek millet vardır, o da bu yüce millettir." dedi.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

" İzmir'in siyasetçilerden birisiyle o gün de meclisteydik. Serbest Bölgeler Kanunu görüşmeleri vardı. 'Bizim ne işimiz var. El Bab'da ne işimiz var?' dedi. Irak'ta oradaki hayatını kaybeden şehit olan, şehadetin en muhteşemiyle onurlandıran şehitlerimiz için dedi ki 'onlara şehit demeyin.' Ne kadar dar, ne kadar kısır, nasıl milli olmayan milli düşünce içinde olur insan. Hayretle seyretmekten başka hiçbir şey aklımdan geçmedi, yapamadık, dilimiz tutuldu. Hiç mi ecdada bakmıyorsun? Hiç mi planları görmüyorsun? O terör coğrafyasında yapılan saldırılar nereye yapılıyordu? Terör yuvalanmaları nerede? Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye dünyanın neresinde kendine bir tehdit görürse oradadır. Dünyanın neresinde insanlığa bir tehdit varsa, neresinde hukuka mazluma tehdit varsa Türkiye orada her şekliyle olmak gibi kendine bir görev bilir. Onun için şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerinde hiçbir gölge olamaz. Onlar bizim bayrağımızın rengidir, hilalidir."

Şehit ve gazi yakınlarının en kutsal emanetlerden olduğunu kaydeden Zeybekci, "Her kimin bu vatanla bayrakla hesabı varsa bir planı varsa, bu milletle ilgili bir tuzağı varsa milyonlarca şehidimizi unutmasın. Bu kanın bedelini ödeyebileceğine inanıyorsa, bunu gözü alıyorsa buyursun gelsin hodri meydan diyoruz. Allah'ın izniyle buna asla ve asla meydan vermeyeceğiz. Bu millet destanların milletidir. Bu millet 15 Temmuz'da bir destan daha yazdı. Bir demokrasi devrimini dünya insanlık tarihine yazdı, kazdı. O gün bu millet elleriyle o hainlerin ellerindeki tankları durdurdu. Şehit ailelerimiz, şehitlerimizin bize dünyadaki yer yüzündeki en kıymetli emanetleridir. bu devlet, bu millet var oldukça şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize ve yakınlarına sahip çıkacağız çıkmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Zeybekci, bisiklet hediye edilen şehit ve gazi yakınları ile organizeyi yapanlara sağlıklı yaşam için bisikleti sık sık kullanmalarını önerdi.

Programa Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Mehmet Erdem, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İzmir Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
title