Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör saldırılarıyla ilgili, "Bu milletin canını yakanlar bilsinler ki, onların da canı yanacaktır.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör saldırılarıyla ilgili, "Bu milletin canını yakanlar bilsinler ki, onların da canı yanacaktır. Bu memlekette anaların yüreğini yakanlar bilsinler ki, onların da yürekleri yanacaktır. Bundan emin olsunlar. Bu devlet buna asla ve asla müsaade etmeyecektir" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Konya'ya gelen Zeybekci, Vali Muammer Erol'u ziyaret etti. Zeybekci, burada yaptığı açıklamada, Konya'nın, ismini duyduğunda yüzünü güldüren bir şehir olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanlığı olarak kentlerde  "Ekonomi Zirveleri" düzenlediklerini anımsatan Zeybekci, Konya'da daha önce iki kez planladıkları zirveyi gerçekleştirilemediklerini belirtti.

"Bu toplantılar, bizim için 'beslenme', 'yeniden yüklenme' toplantılarıdır" diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bugün Konya'da gerçekleştirilecek Konya Ekonomi Zirvesi toplantısıyla amacımız, Konya'nın bütün ekonomi dinamiklerini ve aktörlerini dinleyerek bir röntgenini çekmek, 'neler yapabiliriz', bunlara bakmak, yatırımları, istihdamı, kentin güçlü yönlerini biraz daha hızlandırmak."

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesine geçip Başkan Tahir Akyürek'i ziyaret eden Zeybekci, yeni Büyükşehir Yasası'yla ilgili bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini bildirdi.

Zeybekci, belediyelerin insanlara doğrudan temas ederek bire bir hizmet verdiğini belirterek, milyonlarca insanın rızasını kazanmaya çalışmanın çok zahmetli ve önemli bir görev olduğuna dikkati çekti.

-"Konya, Anadolu ve Türk dünyasına örnek olmaya devam ediyor"-

Konya Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'de yerel yönetimler ve belediye hizmetlerinde örnek olduğunu dile getiren Zeybekci, şunları kaydetti:

"Selçuklu'nun, Türk dünyasının başkenti Konya, belediye hizmetlerinde de Anadolu ve Türk dünyasına örnek olmaya devam ediyor. Konya'nın tamamında, kapanan belde belediyelerinde altyapının 2016'nın sonuna kadar gerçekleştirilecek olması hakikaten takdirlerin üzerindedir. Bu bir aşk meselesi. Belediyelerimizin sıkıntılı halini bildiğimiz için hükümet olarak İller Bankası ödeneklerinde sıfır kesintiyle destek vermeye devam ediyoruz. Buna karşın Hazine'den dünyaları da yığsanız, ülkede hizmet etme niyeti olmayanlar, ihanetle meşgul olanlar vardır. Diğer taraftan bir kuruş bile göndermeseniz o sevdalarıyla kaynak, imkan yaratıp hizmet için koşturan, dağları delen belediye başkanlarımız da vardır. Milletin sevdasında olmak niyetindeyseniz hem millet hem de Rabbim yardımcı olur."

AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Zeybekci, burada partililerle bir araya geldi.

Partililere seslenen Zeybekci, AK Parti olarak her an seçim olacakmış gibi çalıştıklarını söyledi. AK Parti'nin bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden birinci olarak, zaferle çıktığını vurgulayan Zeybekci, partilerinin her kademesinin her an için seçime hazır olduğunu aktardı.

-Terör saldırıları-

Ülke genelindeki terör saldırılarına da değinen Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bugünlerde canımız yanıyor. Yavrularımız şehit ediliyor, ülkemizin huzuru kaçırılıyor. Ülkemizin gerek ekonomik gerek insani kaynakları ve imkanlarına hunharca saldırılar düzenleniyor. Bu milletin canını yakanlar bilsinler ki, onların da canı yanacaktır. Bu memlekette anaların yüreğini yakanlar bilsinler ki, onların da yürekleri yanacaktır. Bundan emin olsunlar. Bu devlet buna asla ve asla müsaade etmeyecektir. Yüzüne maske takarak, fistan giyerek kalleşçe bir yerlere saldıranlar bilsinler ki, gereği yapılacaktır. İki tane masum yavrumuz polisimizi uykularında 20'li yaşlarında şehit edenlerle ilgili önemli gelişmeler de var. O hain katiller inşallah cezalarını da bulacaklardır."

Kaynak: AA / Yerel

ekonomi bakanlığı muammer erol Ak Parti Konya Yerel Haberler

title