Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bilgi, teknoloji ve kültürü üretenlerin bilgi, teknoloji ve kültürü tüketenlere her daim hükmetme gücüne sahip olduğunu belirterek, "Ülke olarak biz bu saydığım üçünü üretmeden, bu saldırılardan, bu seferlerden sağ salim kurtulmamız mümkün değildir" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bilgi, teknoloji ve kültürü üretenlerin bilgi, teknoloji ve kültürü tüketenlere her daim hükmetme gücüne sahip olduğunu belirterek, "Ülke olarak biz bu saydığım üçünü üretmeden, bu saldırılardan, bu seferlerden sağ salim kurtulmamız mümkün değildir" dedi.

Delikliçınar Yeni Cami Derneğinin Çamlık Parkı'nda düzenlediği "Denizli Hafızlar Buluşması" programına katılan Zeybekci, buradaki konuşmasında, Haçlı seferlerinden Çanakkale'ye, Kurtuluş Savaşı'na silahla kuşatılan ülkede rehavete, boşluğa yer olmadığını, kuşatmanın hala devam ettiğini vurguladı.

"Ne ile? Her türlü emperyalizmle... Kültür emperyalizmiyle, bilim emperyalizmiyle, teknoloji emperyalizmiyle, aklınıza gelebilen her şeyle" ifadesini kullanan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Özellikle gençlere sesleniyorum. Dünyada artık sadece ve sadece iki topluluk kaldı. Bilgi, teknoloji ve kültürü üretenler, bilgi, teknoloji ve kültürü tüketenler. Bilgi, teknoloji ve kültürü üretenler, bilgi, teknoloji ve kültürü tüketenlere her daim hükmetme gücüne sahip ve hükmediyorlar. Ülke olarak biz bu saydığım üçünü üretmeden, bu saldırılardan, bu seferlerden sağ salim kurtulmamız mümkün değildir. Her iki açıdan güçlenen bu gençlerimizden özellikle ben istirham ediyorum, kütüphanelerden çıkmayın, laboratuvarlardan çıkmayın."

Türkiye'nin, "merde bile muhtaç olmayan noktaya gelmesi gerektiğini" söyleyen Zeybekci, Doğu Türkistan'dan Orta Asya'ya, Tataristan'dan Balkanlar'a, Afika'ya, Ortadoğu'ya kadar coğrafyanın bunu beklediğini ifade etti.

Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e mektup" şiirinden "Sanma bu tekerlek kalır tümsekte; Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir; Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir" mısralarına okuyan Zeybekci, "Ve Allah'a şükürler olsun, bu bayrak artık kalkmaktadır. O tekerlek tümseği geçmiştir. Hiçbir güç o tekerleği tümsekten geri getiremez artık. Bir kere geçti, bir kere 'elif' dedi bu millet artık. Bir kere 'elif' dedi ve dimdik Allah'ın izniyle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title