Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun seçim vaatlerine ilişkin  "Seçim kampanyası sebebiyle bu milletin aklına dokunan her türlü açıklama, bu ülkeye, gelecek nesillere ihanettir" dedi.

Bakan Zeybekci, seçim kampanyası çerçevesinde Didim'de esnafı ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti, ardından Ticaret Odası'nda partililere hitap etti.

AK Parti olarak meydanlarda gökteki yıldızı vaat eden bir anlayış içerisinde olmadıklarını söyleyen Zeybekci, duble yollardan, hızlı trene, hava yolculuğundan turizme kadar birçok alanda ülkeye çağ atlattıklarını anlattı.

Bu güne kadar ülkenin menfaatine uygun icraat yaptıklarını dile getiren Zeybekci, sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine getirerek şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanının son dönemde başlattığı ve diğerlerinin de katıldığı açık arttırmada, Türkiye'nin ekonomi bakanı olarak şunu söylüyorum, diyorum ki, 'bu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği her ne varsa, onun dediği şekilde biz bunları asla yapmayacağız. Biz bugüne kadar bu ülkenin menfaatine ne varsa onu yaptık. Seçim kampanyası sebebiyle bu milletin aklına dokunan her türlü açıklama, bu ülkeye, gelecek nesillere ihanettir. Mevlana'nın dediği gibi, 'Avcının avlayacağı kuşlara yem serpmesi vicdanından veya cömertliğinden değildir, hainliğindendir.' Adil bir avcı değildir çünkü o. Tuzağa çekiyor."

Zeybekci, Avrupa'daki milli geliri yüksek zengin ülkelerde emeklilik yaşının 70'e çıkarılmaya çalışıldığını Türkiye'de ise düşürülmeye çalışmanın gerçeklerle bağdaşmadığını kaydetti.

Asgari ücretin hukümet tarafından ödenmediğini, tespit komisyonunca belirlendiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, Türkiye'de 2003 yılında 112 dolar olan asgari ücretin 407 dolara, 167 dolar olan SSK emekli maaşının 460 dolara, 158 dolar olan Bağ-Kur emeklisi maaşının 478 dolara yükseldiğini ifade etti.

"Fazla olmaya devam edeceğiz"

Türkiye'nin, köprü ve havaalanları, nükleer santraller ve tüp geçitler gibi birçok projeyle dünyadaki çeşitli dengeleri bozduğunu, ekonomik atılımlar ile güçlü bir ülke haline geldiğini ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IMF'ye 14 Mayıs 2013'te, 'al şu son taksitini git' diyorsun. 2002'de toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize giderken, şimdi yüzde 13'ü gidiyor ve biz ona da isyan ediyoruz. Tabi 'sen haddini aşıyorsun'. 2013 yılının mayıs ayında faiz oranları yüzde 4,6'ya düşmüş. Oysa yüzde 7 bin faiz gördü bu ülke. Yetmedi, 'sen haddini aşıyorsun.' Bir zamanlar bir tanker petrolün parasını ödeyemeyen Türkiye, dünyanın petrol ve gaz hatlarının artık limanı, üssü haline geliyorsun. Dünya buradan gelip geçmeye başlayacak öyle mi? 'Haddini aşıyorsun' tabi ki. Onun için senin başına gezi olayları da gelir, 17 Aralık ta gelir, 25 Aralık ta gelir. Müstahaksın, çünkü kaşınıyorsun. Çünkü sen diyorsun ki, 'artık ben o çizgiyi çizenlerden olacağım." Sen diyorsun ki, 'bir zamanlar bu coğrafyada birileri cetvelle harita çizdi, bu coğrafyayı darmadağın etti.' Buna itiraz ediyorsun, kaşınıyorsun tabii ki. Allah'ın izniyle biz kaşınmaya, fazla olmaya devam edeceğiz. Biz çok olmaya devam edeceğiz. Dünyada iddialı bir ülke olacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Türkiye Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title