Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi kartlarındaki faiz indirimine ilişkin, "Merkez Bankamızın tüketim kanallarındaki, tüketim boyutundaki aşırı tedbirli yapıyı değiştirecek, tüketimi teşvik edecek, destekleyecek adımlar atmasını sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Zeybekci, Denizli programı kapsamında yapımı devam eden Çameli- Acıpayam karayolunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı, ardından Çameli Kaymakamlığını ziyaret etti.

İlçenin sorunları hakkında bilgi alan Zeybekci, Çameli-Acıpayam yolunun gelecek yıl tamamlanacağını, Çameli- Fethiye yol projesinin ihalesinin en kısa zamanda yapılacağı kaydetti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, kredi kartlarındaki faiz indirimine ilişkin, aşırı tedbirli bir yaklaşımı baştan itibaren benimsemediklerini ifade ederek, "Merkez Bankamızın tüketim kanallarındaki, tüketim boyutundaki aşırı tedbirli yapıyı değiştirecek, tüketimi teşvik edecek, destekleyecek adımlar atmasını sonuna kadar destekliyoruz." diye konuştu.

Bütçe ve mali disiplinden asla taviz vermeyeceklerini, cari açığı artırıcı hiçbir şekilde hiçbir adıma müsaade etmeyeceklerine dikkati çeken Zeybekci, şöyle devam etti:

"Ama ekonominin canlanması için bizim sloganımız şuydu 65. Hükümet olarak: İlla ki sanayi üretimini, üretimi artırmak ve bunu da kesinlikle özel sektör eliyle yapmak. Özel sektörü bu anlamda desteklemek için gerekli her türlü adımı atacağız diye 65. Hükümetimizin programına bunu koymuştuk. Atılan adımlara da bu anlamda, bu kapsamda ben anlamlı buluyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Önümüzdeki günlerde genel kredi faizlerinin düşmesiyle ilgili, ucuzlaması ile ilgili Merkez Bankamızın atacağı daha adımlar olacağını, olduğunu muhtelif zamanlarda belirtmiştik. Merkez Bankamızın bu anlamda hareket kabiliyetini artırıcı, orada bir boşluk, alan yaratmakla ilgili hükumet olarak da reformlarda, kapsamlı aldığımız tedbirlerde gerek enflasyonu düşürücü tedbirler alma yönünde de kararlı adımlarımızı devam ettireceğiz. Onun için Merkez Bankamızın bu yöndeki adımlarını destekliyoruz."

"Cari açığımızı düşürmeyi başardık"

Bakan Zeybekci, cari açığın düşmesine ilişkin bir soruya da 2017, 2018 ve 2019'u kapsayan orta vadeli programda, 2017'de kamu yatırımlarında artış yaşanacağını bu nedenle 2017'yi 1,9 olarak öngördüklerini, 2018'de bunu 1,6, ondan sonra tekrar 1'e yakın noktalara doğru çekme kararlılığını sürdüreceklerini ifade etti. Zeybekci, "Cari açıkta son derece başarılıyız. Çünkü yüzde 9'lardan buraya geldik. Turizm gelirlerimizde, hizmet gelirlerimizde çok beklenmedik düşüşler yaşadık. Tamam ithalat da düştü, ihracat da düştü ama turizm gelirleri çok daha fazla düştü. Gelirlerimizde böyle bir düşme olmasına rağmen enerji fiyatları 2016 yılında 2015'teki baza göre hemen hemen eşit devam etmesine rağmen, dengede devam etmesine rağmen cari açığımızda düşürmeyi başardık." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret

Sendikaların asgari ücreti bin 600 lira olarak istemesiyle ilgili soruya ise Zeybekci, "Sendikalarımız tabii bunu talep edebilir. Bunda bir mahsur da yok, istemenin bir sonu yok ama ekonominin realitelerini de unutmamak lazım. Bir taraftan zeytini silkelerken dikkat etmek lazım, dalını budağını kırmamak lazım ki seneye zeytin verebilsin, alanı da korumak lazım. O anlamda şimdi Türk ekonomisi olarak bizim Türkiye olarak dikkat etmemiz gereken şey şu. Milli gelirine oranla dünyada en yüksek asgari ücret olan bir ülkedeyiz. Bundan şikayet etmek için söylemiyorum ama buna da dikkat etmemiz lazım. İstemenin sonu yok." yanıtını verdi.

Bakan Zeybekci, daha sonra Çameli Belediyesi ve inşaatı tamamlanan Devlet Hastanesi binasını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Zeybekci'nin ziyaretlerine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz eşlik etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Acıpayam Fethiye Denizli Çameli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title