Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci -

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracat rakamlarının açıklandığını, temmuz ayı rakamlarının geçen senenin aynı dönemindeki rakamlarla hemen hemen aynı olduğunu bildirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracat rakamlarının açıklandığını, temmuz ayı rakamlarının geçen senenin aynı dönemindeki rakamlarla hemen hemen aynı olduğunu bildirdi.

Zeybekci, Denizli temasları kapsamında Bayramyeri'ndeki tarihi pazar yerinde esnafı ziyaret etti.

Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Zeybekci, Arjantin'in yaklaşık 30 yıldan beri üçüncü defa ödeme güçlüğü içine girdiğini ifade etti. Arjantin'in kendi içinde kamu maliyesi anlamındaki disiplinsizlik ve sahipsizlikten dolayı iflas ettiğini aktaran Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bir ülkenin bu noktaya gelmiş olması, biraz üzücü ama bunun çok derin bir şey olduğunu ben zannetmiyorum. Çünkü bunun çok kısa bir sürede halledileceğine inanıyoruz. Dünyaya da etkileri olmayacaktır. Gerek kalkınmakta, gelişmekte olan ülkelere gerekse Türkiye'ye ve dünyaya herhangi bir etkisi olmayacaktır. Yalnız ABD'de son ikinci çeyrekteki büyüme oranlarının yüzde 4 seviyesine çıkması , ABD Merkez Bankası'nın faiz oranları ile ilgili, faizleri artıracağı yönündeki beklentileri hızlandırması ve yükseltmesinin dünya ekonomilerine etkilerini göreceğiz. Ama bunu bütün netliği ile söylüyorum. Bunun Türkiye'ye olumsuz bir etkisi olmayacaktır."

-Beklentinin üzerinde büyüme

Türkiye'nin ikinci çeyrek, üçüncü çeyrek ve yılın sonuna kadar beklentilerin biraz daha üzerinde büyüme yaşayacağını vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"İhracat rakamları açıklandı. Temmuz ayı ihracat rakamları geçtiğimiz senenin temmuz rakamları ile hemen hemen aynı. Toplamda 7 aylık rakama baktığımız zaman yüzde 6 seviyesinde bir artış var. Yalnız dip noktasına geldi dediğimiz Irak'ta yaşanan gelişmeler, temmuz ayı sonu itibarıyla Irak'la yüzde 46 oranında ihracatımızda geçen yılın temmuz ayı itibarıyla aşağı yönlü bir hareket var. Biz bunu bir ertelenmiş talep olarak görüyoruz. Yani iptal edilip de başka yerden temin edilen bir ihtiyaç değil, ertelenmiş talep olarak görüyoruz. Önümüzdeki aylarda Irak'ta durumun biraz daha stabil hale gelmesiyle, biraz daha netleşmesiyle, sıkıntıların ortadan kalkmasıyla yeniden Irak'a yapılan satışlar ve sevkıyatlarda rahatlama olacaktır."

-Faizle ilgili beklentiler

Türkiye'de önümüzdeki dönemde, faizle ilgili aşağı yönlü beklentilerinin devam ettiğine işaret eden Zeybekci, "Aşağı yönde bir faiz düzeltmesi, yani Merkez Bankası'nın aşağı yönde bir faiz hareketi yapması, piyasaları olumlu yönde etkileyecektir. Artık iç piyasadaki daralmanın biraz böyle parasal rahatlamayla desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı seçimine de değinen Zeybekci, vatandaşların bu işi ilk turda bitireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Arjantin Türkiye Denizli Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title