Haberler

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli'de

Bakan Zeybekci: "İstiyorlar ki kardeş kanı aksın, bu milletin düşmanları istiyorlar ki bu milletin anaları ağlasın.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Yasasına karşı çıkanların, kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürenlerin büyükşehir belediye başkan adayı olarak dolaşıp oy istediklerini hatırlatarak, "Hani büyükşehir yanlıştı. Madem yapamayacaksın, madem kendinden umudun yok, ne yüzle belediye başkanı olmaya kalkıyorsun" dedi.

Zeybekci, Bozkurt'un İnceler beldesinde parkta vatandaşlara yaptığı konuşmada, halka hizmet etmek, hizmetkar olmak için göreve geldiklerini, belediye başkan adaylarının da başkaları gibi yönetmeye değil millete hizmetkar olmak için göreve talip olduklarını belirtti.

Millete hükmedilmeyeceğini, sadece hizmet edileceğini, hizmetkar olunacağını dile getiren Zeybekci, milliyetçiliğin de lafla olmayacağını ifade ederek "Milliyetçi adam memleketine, iline, ilçesine, beldesine en çok faydalı olan adamdır. Bizim adaylarımız beldesine en iyi hizmeti yapan kişilerdir. Biz hizmet etmeye geliyoruz, biz hizmetkar olmaya geliyoruz" dedi.

Zeybekci, bugün Türkiye'nin her yerinde verdiği sözleri fazlası ile tutan, hizmet eden, emanete ihanet etmeyen ve ettirmeyen başı dik dolaşacak bir parti varsa onun da AK Parti ve AK Partililer olduğunu kaydetti.

Bir zamanlar Ege'nin en kötü şehri olan Denizli'nin 10 yılda yaptıkları hizmetlerle bugün bir dünya şehri olduğunu vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

" Denizli'nin merkezi dünya şehri olurken, ilçelerimizin, köylerimizin Özel İdarenin kıt kaynaklarla yaptığı hizmetlere rağmen geride kaldığını gördük. ve istedik ki Türkiye'yi 780 bin kilometrekaresiyle hep beraber kalkındıralım. İl merkezinde ne varsa en ücra köyümüzde de aynısı olsun diye Büyükşehir projesini getirdik. İlin sınırlarının tamamının büyükşehir olmasını... Risk aldık, sorumluluk aldık, daha iyi olsun diye, hizmetler bir bütün olsun diye beldeleri mahalle haline getirdik. Bunun birileri tarafından eleştirileceğini biliyorduk ama Meclis'te bu görüşülürken, 'Siz memleketi bölüyorsunuz, vatanı parçalıyorsunuz' dediler. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Mahkeme bunlara itibar etmedi, millet itibar etmedi.

Sonra Meclis'e geldiler, 'İl merkezinden köylere hizmet gelmez, bu asla mümkün değil' dediler. 'Biz buna inanmıyoruz' dediler. Şimdi bakıyoruz, dolaşıyorlar, 'Ben büyükşehir belediye başkan adayıyım' diye. Ne yüzle geliyorlar. Hani olmazdı, hani yapılamazdı, hani büyükşehir yanlıştı. Madem yapamayacaksın, madem kendinden umudun yok, ne yüzle belediye başkanı olmaya kalkıyorsun. Onlara öyle deyin, 'Siz buna inanmıyordunuz, siz bunu desteklemiyordunuz. İnanmadığınız, desteklemediğiniz bir şeye nasıl talip oluyorsunuz' deyin. Talip oluyor çünkü hizmet etmeyecek, yönetecek. Oturacak, oradan yönetecek. Millet buna bunları vermeyecek."

İki gün önce Denizlili işadamları ile Mardin ve Şırnak'a gittiklerini anımsatan Zeybekci, "İstiyorlar ki kardeş kanı aksın, bu milletin düşmanları istiyorlar ki bu milletin anaları ağlasın. Biz artık bu memlekette analar ağlasın istemiyoruz, kardeş kanı dökülsün istemiyoruz. 780 bin kilometrekare bütün zenginlikleri ile değerlendirilsin istiyoruz. Bakın Şırnak, o Cudi dedikleri, o Gabar dedikleri dağlar var ya, bunların hepsi dünyanın en zengin kömür yatakları. Bilerek yapıyorlar, kasten yapıyorlar. Bunların değerlendirilmesini istemiyorlar, Oraları Türkiye Cumhuriyeti devleti hakim olsun istemiyorlar. Nasıl böldüler Irak'ı, darmadağın ettiler, sömürüyorlar, Nasıl Suriye'yi şu anda darmadağın ediyorlar, sömürecekler o bölgelerle ilgili hayalleri de aynı. Allah onlara bunu müsaade etmeyecek, bu millet de müsaade etmeyecek. Bir olacağız, birlik olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bunlara da derslerini verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu ara her türlü yalanı söyleyecekler ve zaten söylüyorlar. Onların atacakları iftiralara, söyleyecekleri yalanlara bizim halimiz dahi yetmez" diye konuştu.

Zeybekci, İnceler beldesindeki ziyaretinin ardından Bozkurt'ta partisinin Çarşı Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Dünyanın en başarılı belediyecisinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Zeybekci, AK Parti olarak millete hizmet etmeye geldiklerini vurguladı. Zeybekci "Türkiye'yi dünyanın parmakla gösterdiği, ecdadımızın emanet ettiği o kültür coğrafyasında bayrağı daha çok dalgalandırılan ülke yapmak için biz var gücümüzle çalışıp o Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği hedefi Bakanlar Kurulu kararı haline getirerek hamaset sözü olmaktan çıkarıp Resmi Gazete'de yayınladık, bir devlet belgesi haline getirdik. Onlar hala 'Atam izindeyiz.' Gelmez onlara sıra ben size söyleyeyim. boşuna beklersiniz. Onlar izinden gelecek diye beklerseniz boşuna beklersiniz" dedi.

"Köpekler istedi diye atlar ölmez "

Carlo Cottarelli'nin IMF Türkiye Masası Şefi olduğu günleri anımsatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutun aklınızdan silin artık, bir daha Cottarelliler gelmeyecek. Bir daha öyle şey yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomi bakanı kimdi? Dünya Bankası gönderdi memur olarak. Başbakanların üzerindeydi. O istediği zaman olurdu. İstemediği zaman o gün başbakanlıkta başbakan masasına bile oturamazdı. Başbakan yardımcıları onun onayından geçmeden hiçbir şeye söz veremezlerdi. Kemal Derviş vardı, biliyor musunuz?

Anayasa kitapçığı attılar bir yerlere, faizler yüzde 7 bin oldu bu memlekette. İstiyorlar ki gene aynısı olsun, istiyorlar ki ekonomi gene kötüye gitsin, istiyorlar ki koalisyonlar olsun. Onlar istedi diye olmuyor. Ben bu sözleri söylediğim zaman bazıları alınıyor. Bu sözlerim kardeşlerime değildir, bu sözlerim milletin iradesine kast edenlerdir. Bu sözlerim bu milletin iradesiyle seçilmiş olan hükümete ve onun başbakanına karşı kast edenleredir. Bu sözlerim bu memlekette istikrarsızlık olsun, kardeş kardeşe girsin, kavga olsun diyenleredir. Bu sözlerim faizler tavan yapsın, ekonomi dursun, yönetim dursun, insanlar işten çıksın, hayat dursun diyenleredir. Bu sözlerim de şudur; köpekler istedi diye atlar ölmez  ve ölmeyecek. Ne derlerse desinler boş. Millet evlatlarının arkasında, millet iradesinin arkasında, millet hizmetkarlarının arkasında olacak."

Bakan Zeybekci konuşmasında bölgede yapılacak Kısık Barajı ile Hambat Ovası'nın suya kavuşacağını, sadece Bozkurt ve Çardak'ın değil, Dazkırı ve Dinar'ın, Burdur'un da bu sudan istifade edeceğini kaydetti.

Programa AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Denizli Belediye Başkanı ve AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan, AK Parti Bozkurt Belediye Başkan adayı Birol Konak ile diğer yetkililer de katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Ekonomi

Anayasa Mahkemesi Ak Parti İnceler Denizli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title