Haberler

Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım Açıklaması

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, yerli sanayinin korunması konusunda da son 1,5 yılda önemli mesafe aldıklarını belirterek, "Hiçbir sektör 'yerli sanayinin korunması konusunda talebim oldu da Ekonomi Bakanlığı bunun gereğini yapmadı' diyemez" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, yerli sanayinin korunması konusunda da son 1,5 yılda önemli mesafe aldıklarını belirterek, "Hiçbir sektör 'yerli sanayinin korunması konusunda talebim oldu da Ekonomi Bakanlığı bunun gereğini yapmadı' diyemez" dedi.

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) bünyesinde Uluslararası Ticaret Derneği (UTD) ile yapılan işbirliği çerçevesinde oluşturulan İhracat Ofisi'nin açılışında konuşan Yıldırım, ofisin katma değerli ürün ihracatı ve pazar çeşitlendirmesi gibi konularda fayda sağlayacağını söyledi.

Bu yıl dünya ticaretinde yüzde 11'in üzerinde daralma olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin de yılın 7 ayında değer bazında ihracatının gerilemesine karşın, bu konuda 13 G20 ülkesinden daha iyi durumda bulunduğunu kaydetti.

Özel sektörün dinamik yapısı sayesinde Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, geçen yılki yüzde 2,9'luk büyümenin 1,8 puanının ihracattan sağlandığını dile getirdi.

Yerli sanayinin korunması konusunda da son 1,5 yılda önemli mesafe aldıklarını belirten Yıldırım, "Hiçbir sektör 'yerli sanayinin korunması konusunda talebim oldu da Ekonomi Bakanlığı bunun gereğini yapmadı' diyemez" değerlendirmesinde bulundu.

Yerli sanayinin korunmasına ilişkin adımlarda birçok sektörde düşen kapasite kullanım oranlarının yeniden artmasını sağladıklarını anlatan Yıldırım, bundan sonra da bu konudaki taleplere açık olduklarını söyledi. Yıldırım, kamu kurumlarının da yerli ürün almaları hususunda dışarıdan müdahil olduklarını kaydetti.

Diğer konuşmalar

OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, İhracat Ofisi'nin, elinde ürünü olan ama pazarlama yetenekleri sınırlı bulunan iş adamlarına ürünlerini pazarlama hizmeti vereceğini söyledi.

Söz konusu hizmeti OSİAD üyelerine ücretsiz vereceklerini ifade eden Kurt, "Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla yasal düzenlemeler konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz" dedi.

Kurt, yurt dışındaki teknoloji firmalarının satın alınarak ülkeye teknoloji transferi yapılması konusunda çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

UTD Başkanı Baki Alkaçar da dernek olarak ihracat sürecindeki bütün paydaşlara hizmet vermeyi temel ilke olarak benimsediklerini kaydetti.

OSİAD ile yapılan işbirliğinin kendilerinin bir sivil toplum kuruluşu ile yaptıkları ilk işbirliği olduğunun altını çizen Alkaçar, ihracat yapmak, pazarını genişletmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.

İhracat Ofisi'nin uzun vadeli bir proje olarak değerlendirmek gerektiğini kaydeden Alkaçar, "3 yıl içinde bize başvuran her ihracatçının ihracatını ikiye katlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Açılışa, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ekonomi Bakanlığı Ahmet Kurt Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title