Haberler

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin: Türkiye 27 Çeyrektir Büyüyen Bir Ülke

EKONOMİ Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Türkiye 27 çeyrektir büyüyen bir ülke. Bizim büyüme performansımız ortalama yüzde 4. AB üyesi ülkelerin ortalaması yüzde 2" dedi.

EKONOMİ Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Türkiye 27 çeyrektir büyüyen bir ülke. Bizim büyüme performansımız ortalama yüzde 4. AB üyesi ülkelerin ortalaması yüzde 2" dedi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen 'İhracat Destekleri Bilgilendirme Toplantısı' Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantıya Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve işadamları ve sanayiciler katıldı. Salonu dolduran iş adamlarına seslenen Metin, "Kötü niyetli dost bildiğimiz yapılar, FETÖ gibi maşaları kullanarak, PKK gibi, DAEŞ gibi maşaları kullanarak ülkedeki terör saldırısının yanı sıra ekonomik saldırıya da geçtiler. Bütün emniyet kuvvetlerimizle, askerimizle, polisimizle FETÖ, PKK ve DAEŞ ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Ama tabii işin ekonomik boyutu da var. Dünyadaki bir takım değerlendirme kuruluşları vasıtasıyla ülkemiz üzerindeki ekonomik terör saldırısını gerçekleştirmek istediler. Ama bunda da başarılı olamadılar. Çünkü o değerlendirme kuruluşlarının beyanları ve ifadeleri gerçeği yansıtmıyordu ve samimiyetsizdi. Rakamlar ortada" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'e tepki gösteren Metin, "Moody's bir hafta önce ' Türkiye 15 Temmuz terör saldırısının etkilerinden kurtulmuştur' diyor. Bir hafta sonra kalkıyor kendince ' Türkiye yatırım yapılamaz seviyesinde' diye değerlendirme yapıyor. Senin haddine mi Türkiye'nin hangi konuda neyi başarıp başarmadığı. Rakamlar ortada. Türkiye 27 çeyrektir büyüyen bir ülke. Bizim büyüme performansımız ortalama yüzde 4. AB üyesi ülkelerin ortalaması yüzde 2. 'OECD' dediğimiz gelişmiş dünya ülkelerinin de ortalaması yüzde 2. Türkiye yüzde 4. Al Moody's, sana kapak. 2002 yılına kadar Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı sermaye miktarı 15 milyar dolar. 2002'den bu yana 14 yılda gösterdiğimiz performansa bakın. 14 yılda bu ülkeye doğrudan yabancı sermaye ile yapılan yatırım 170 milyar dolar. 15 milyar dolar nere, 170 milyar dolar nere. 2015 yılını biz 16 milyar 600 milyon dolarla kapattık" diye konuştu.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Metin Türkiye Bolu PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title