Haberler

Ekmen : Kürdistan İfadesi Bir Hakkın Teslimiydi

Güncelleme:

Ak Parti Batman Eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı televizyon programında 'Kürdistan' ibaresinin bir hak olduğunu belirtti.

Ak Parti Batman eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı bir televizyon programında 'Kürdistan' kelimesinin bir hak teslimiyeti olduğunu ifade etti.
NTV'de Ahmet Arpat'ın moderatörlüğünü yaptığı Yakın Plan programına katılan Mehmet Emin Ekmen gündemi değerlendirdi. Kürdistan isminin kullanımına değinen Ekmen; "Sadece Irak Kürdistan Federal Yönetimi ifadesi sembolik olarak çok değerli ve anlamlıdır. Bu bir jest olarak gözükebilir ama bu bir hakkın teslimiydi. Çünkü tarihsel olarak coğrafi olarak ve bugün Irak Anayasasına göre doğru olan bu tanımın kullanılmasıydı. Bunun dışında her 3 konuşmasında Sayın Başbakan '21 Mart nevruz ile başlayan süreç, coşku, barış' gibi ifadeler kullandı. 21 Mart nevruz sahasında AK Parti yoktu devlet yoktu. Türkiye'ni batı yakasını temsil eden herhangi bir değer yoktu tamamen BDP'nin, DTK'nın organize ettiği bir şeydi. Dolayısıyla o günü bir milat kabul etmesini BDP ve diğer aktörlere atfedilen çok önemli bir değer olarak görüyorum.
Başbakan işi bir seçim kampanyasına dönüştürme iradesinden özenle uzak durdu, mesajlarını bu bağlamda verdi. Ve kanaatimce çok ciddi çok cesur mesajlar verdi."dedi.
''ÖRGÜT EVE DÖNÜŞ İRADESİ AÇIKLARSA DEVLET GEREĞİNİ YAPAR.''
Daha sonra sürecin içinde bulunduğu aşamaları değerlendiren Ekmen: Eğer hükümet bir kere daha eve dön çağrısı yapmış ise bana göre örgütün alacağı pozisyon şudur: ben eve dönmeye hazırım, bunun yasal zemini nerede? Diye sorulabilir. Bu soru sorulduğu zaman hükümet var olan TCK 221'i aşan bir yasal düzenlemeye girmek zorunda. Bunun ismi genel af olmak zorunda değil bunun ismi toplumsal barış yasası olabilir. Ve bu yasa Kürtlerin gururunu incitmeyecek ve Türkleri rencide etmeyecek bir formatta çok rahatlıkla oluşturulabilir. Bu geldiğimiz noktada benim beklentim örgütün eve dönüş için bir irade beyanında bulunmasıdır bu irade beyanı hükümeti de devlet aklını da yeni bir merhaleye taşımak için önemli bir etki doğuracaktır. Bu çözüm süreci için çok önemli bir merhale olacaktır''dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Emin Ekmen Ak Parti Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title