Haberler

Ekmeleddin İhsanoğlu'na AK Parti'den Destek Gelmiş

Güncelleme:

CHP ve MHP'nin çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na, AK Parti'nin tanınmış kesimlerinden de destek gelmiş.

CHP milletvekili olan ve aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde yazılar yazan gazeteci Mustafa Balbay, bugünkü köşesinde CHP ve MHP'nin çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile yaptığı sohbeti köşesine taşıdı. Baybay, İhsanoğlu'nun adaylığına Ak Parti'nin tanınmış kesimlerinden de destek geldiğini yazdı. Balbay, fakat bu konun İhsanoğlu'nun polemik konusu yapılmaması için gündeme getirilmesinin istenmediğini belirtti.

İşte Balbay'ın yazısının ilgili bölümü:

... (Ekmeleddin İhsanoğlu'na) AKP'nin tanınmış kesimlerinden de adaylığına destek gelmiş. Buna ilişkin birkaç ayrıntının polemik konusu olmaması açısından yazılmamasının rica etti. Bunun dışında kahve içimi sohbete sığacak pek çok konuyu konuştuk. Kamuoyundaki soru işaretlerini paylaştım, bunlara açıklık getirmenin en iyi yolunun bir an önce toplum önüne çıkması, konuşması olduğunu, bunun da beklendiğini vurguladım. Kendisinin ve Erdoğan'ın adaylığının kesinleşmesinden sonra medyaya geniş kapsamlı bir değerlendirme yapacağını söyledi.

"HUKUKU UYGULAYACAĞIM"

Adının öne çıkmasını sağlayan görevlerinin yurtdışında olduğu, bu yüzden de ne kadar Türkiye'ye ait sorularının gündeme geldiğini anımsatınca şu karşılığı verdi:

"Ben o görevlerin tümünü Türkiye için yaptım. Türkiye'yi temsil ettim. Elbette Türkiye'den de kopmadık. Bu toprakların tarihiyle büyüdük. Bin yıldır Anadolu'da yaşıyoruz. Selçuklu kendine özgü ilkeleri olan bir devletti. Ardından Osmanlı daha değişik bir yapılanmayla yükseldi. Türkiye Cumhuriyeti modern devlet kurallarıyla inşa edildi. Atatürk'le ilgili düşüncelerimi açıkladım... Bugün Türkiye, kuruluş temellerinin dışında, dini yozlaştırmış, toplumu 12 Eylül öncesinden de kötü biçimde kamplara bölmüş bir iktidar tarafından yönetiliyor. Benim bunlar karşısında çözümüm, kimsenin bilmediği sihirli formüller değil. Hukuku uygulayacağım, evrensel ilkelerle sorunların çözümü için çaba harcayacağım..."

ALEVİLER KONUSU

Aleviler konusunda ayrı bir hassasiyet göstereceğini, kuracağı diyalogların ardından soru işaretlerinin biteceğini vurguladı

Kendisini şöyle tarif etti:

"Ben tek kalıba sığacak bir insan değilim. Bilim insanıyım ve dünyaya da öncelikle bu pencereden bakarım. Herkes hakkımda bir şey söylüyor. Aynı anda hem mason oluyorum hem şeriatçı, bu mümkün mü? Bugün Türkiye'nin başlıca ihtiyacı huzur, bunun için toplumun büyük çoğunluğunu içine alan bir sentez hedefliyoruz."

Aziz Nesin'le mektuplaşmalarından, Nâzım Hikmet'in Ferhat ile Şirin'ini Arapçaya çevirip oyunu izleyişinden satır aralarında söz eden Ekmel Bey başta bu aydınlarımızın yaşadığı acılar olmak üzere devletin en çok sopa göstermeyi sevdiğini, bundan vazgeçip çağın değerlerini yakalamamız gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Mustafa Balbay Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (24)

okadar.:

ak partiye oy vermiş biri olarak oyum sana sayın ekmelledın bey halkı kucaklayacagına ınandıgım için.

20
17
yanıtYanıtla
AK GENÇ 06:

oyum senindir dürüst adam ihsanoğlu

21
16
yanıtYanıtla
yurdakulerdyurdakul@windowslive.com:

Ulusalcı olmanın mantığı bu değil.Daha öncede önyargılarla hareket edip partinin(baykalcılar) iktidar olmasını engellediniz.Lütfen ülke gerçeklerini görün artık. Partiye zarar veriyosunuz Lütfen bu konuda özeleştiri yapın.GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEZ. İhsan oğlunu değil.

yanıt0
yanıt0
hafize nur:

kimse sen ben davası peşine düşmesi.İHSANOĞLU olgun efendi kültürlü tam Cumhurbaşkanı

27
8
yanıtYanıtla
s özkan:

dereyı gurmede paçayı sıvama mısırda konuşamayanadam burada konuşamaz çatı çoker

15
20
yanıtYanıtla
tatar:

Recep Tayyip Erdoğan korkusu, MHP''yi solcu,CHP''yi sağcı, laikleri dinci yaptı. Sen neymişsin be abi.

20
15
yanıtYanıtla
muğlalıkemalbostanci@hotmail.com:

büyük liderin farkı..bide bölücü derler.düne kadar kanlı bıçaklı chp mhp yi bile birleştidi

yanıt0
yanıt0
ALAADDİNalaaddin39@hotmail.com:

mhp bugüne kadar hiç sağ ile birleşmediki.1999 dada erbakan dururken ecevitle anlaştı ve eceviti başbakan yaptı. unuttunuzmu.

yanıt0
yanıt0
ZILGIT:

CHP DEN TAM DESTEK ALAMAYAN BU ZAT...AKP DEN OY MU ALACAK ?...YAHU KARDEŞİM ; OYUNU AKP YE VERECEKSİN...CHP DE ATATÜRKÇÜ...MHP DE TÜRKÇÜ...SOKAKTA EFENDİ..DOĞUDA ARAP..ABD DE MASON. İSRAİLDE LOBİ....BİR KARAR VER...AHLAKLI OL...KİMYACI OLMAN BİZİ İLGİLENDİRMEZ...BENİM KÖYÜMÜ BİLMEDEN BU ÜLKEYE CUMHURBAŞKANI OLUNMAZ..BUNU ÖĞRENDİN Mİ ?

10
23
yanıtYanıtla
nkyk:

alevi olarak oyum Sayin Ihsan oglundir rte tek parti tutuyyor ama ihsanoglu genel topluma ifade ediyor secim yapmak zor degil aslinda cünkü bu bir cumhurbaskanligi secimi basbakanlik olsa neyse,...

18
14
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title