Haberler

Ekmekten Sonra İlk Kez Pasta Yedi

Antalya'da yaşayan doğuştan Akçaağaç Şurubu hastası olan 3 yaşındaki Baran Ayas, nakilden sonra sağlığına kavuşup ilk kez doğum günü partisi yaptı.

Antalya'da yaşayan doğuştan "Akçaağaç Şurubu" hastası olan 3 yaşındaki Baran Ayas, nakilden sonra sağlığına kavuşup ilk kez doğum günü partisi yaptı. Baran, doğum günü mumlarına üfleyip, ekmekten sonra bu kez ilk kez yaş pasta yedi.

Antalya'da yaşayan Ekrem ve Zehra Ayas çiftinin beş çocuklarından en küçüğü olan Baran'ın sürekli olarak gaz ve mama yememesi şikayetleriyle hastaneye götürmüş ve yapılan incelemelerde halk arasında "Akçaağaç Şurubu" diye bilinen ve proteinli gıdalarla beslenmesi yasak olan hastalığının olduğu tespit edilmişti. Babasından nakledilen karaciğerle sağlığına kavuşan minik Baran, proteinli gıdalar olan et, süt, ekmek gibi gıdaların tadına iyileştikten sonra ilk defa bakabilmişti.

İLK DEFA YAŞ GÜNÜ KUTLANDI

Tedavi gördüğü ve yeni hayatına merhaba dediği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Baran Ayas için bir doğum günü partisi düzenlendi. Ailesiyle birlikte ilk defa doğum günü kutlayan Baran, kendisi için hazırlanan ve yaş pastanın mumlarını ailesiyle üfleyerek söndürdü. Daha önce proteinli gıdaların yasak olmasından dolayı ekmek ve türevi gıdaları yiyemeyen Baran, iyileştiği için hayata yeniden merhaba diyerek ilk kez yaş günü kutlaması yaptı. Artık sağlığına kavuşan minik Baran yaş pastanın da tadına baktı. Baba Ekrem aynı masada kutladıkları doğum gününün Baran'ın hayatında ilklerden biri olduğunu belirtti.

"BARAN HAYATA YENİDEN DÖNDÜ, BUGÜN İLK DOĞUM GÜNÜ"

Minik Baran'ın doğum gününde yanında olan ve Baran'a ikinci hayatı karaciğerini bağışlayarak veren babası Ekrem Ayas, oğlunun doğum gününü kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi. 3 yıl geçmesine rağmen ilk kez doğum günü kutladıklarını belirten baba Ayas şöyle konuştu:

"Baran yeniden hayata döndü. Bugün ilk doğum günü. Bundan sonra da doğum günlerini kutlayacak. 3 yıl geçmesine rağmen ilk defa doğum gününü kutladık. Karaciğerimi verdiğim için pişman değilim. Herkesin organlarını bağışlaması gerekir."

Bir an olsun oğlu Baran'ı kucağından bırakmayan anne Zehra Ayas ise, "Baran doğduğu için çok mutluyum. Bizim için bir kez daha doğdu. Ameliyattan sonra zor süreci çok şükür atlattık" dedi.

Yaş pastasının üzerindeki tek mumu alkışlarla üfleyen Baran, daha sonra annesinin elinden ilk kez yaş pastanın tadına baktı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Antalya Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title