Haberler

Ekinlik Adası Sakinleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bekliyor

Güncelleme:

Marmara Bölgesi'ndeki tatil merkezlerinden Ekinlik Adası'nın Mahalle Muhtarı Kenan Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, başbakanlığının ilk yıllarında yaz tatillerinde olduğu gibi yeniden ağırlamak istediklerini söyledi.

Şengül, Marmara ilçesine bağlı Ekinlik'in sessiz, sakin bir yer olduğunu ve adanın özellikle büyükşehir yaşamının stresinden uzaklaşmak ve dinlenmek isteyenler tarafından tercih edildiğini anlattı.

Kış mevsiminde 150'yi geçmeyen ada nüfusunun yaz aylarında bin 500'e yaklaştığını belirten Şengül, Erdoğan'ın, başbakanlığının ilk yıllarında yaz tatillerini ailesiyle Ekinlik'te geçirdiğini hatırlattı.

Erdoğan'ın o yıllarda eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan ve iş adamı Remzi Gür'ün davetlisi olarak adaya geldiğini dile getiren Şengül, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir dönem tatillerini burada geçiriyordu. Son yıllarda gelmiyor. Emine Erdoğan Hanımefendi ise Ekinlik'e en son geçen yıl gelmişti. Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı adamızda ailesiyle yeniden ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız" ifadesini kullandı.

"TAM BİR AİLE ADASI"

Ada sakinlerinin en büyük sorununun su olduğunu vurgulayan Şengül, bunun kışın değil tatilcilerin geldiği yaz aylarında yaşadıklarını bildirdi.

Su ihtiyacını kuyulardan karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Şengül, "Kuyulardan 200-250 metre derinlikten su çekiyoruz. Bu suyu da arıtma tesisine gönderiyoruz. Özellikle yaz aylarında yer altı suyu yeterli gelmiyor. Günlük 70-80 ton suyu arıtabiliyoruz. İhtiyaç ise 150 ton civarında. Ada sakinleri yaz aylarında özellikle içmek için hazır su almak zorunda kalıyor" diye konuştu.

Şengül, tatil için Ekinlik'i tercih edenlerin, İstanbul'da yaşayıp burada ikinci konutu bulunan vatandaşlar olduğu bilgisini vererek, sadece birkaç evin yaz aylarında sezonluk kiraya verildiğini aktardı.

Adada en önemli geçim kaynağının balıkçılık, en önemli eksikliklerinden birinin de balıkçı barınağı olduğuna işaret eden Şengül, "tam bir aile adası" diye nitelediği Ekinlik'te neredeyse hiç adli vaka yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Marmara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title