Haberler

Ekinci; "Okul Müdürlüğü Koltuktan Yönetilmez"

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci; Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde görev yapan tüm okul müdürleriyle toplantı yaptı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ; Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde görev yapan tüm okul müdürleriyle toplantı yaptı.

Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu'nda yapılan toplantıya, özel okulların müdürleri ile Halk Eğitim Merkezi müdürleri de katıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci toplantı da yaptığı konuşmada, okul müdürünün kesinlikle bir diktatör ve despot şeklinde yaklaşamayacağını öğretmen, öğrenci ve velilere okulu ve Milli Eğitimi sevdiren bir anlayışla yaklaşması gerektiğini söyledi. Bir okul okul müdürlüğü koltuğundan yönetilemez diyen Celalettin Ekinci, "Okul müdürü öğretmenler odası, okul alanları ve koridorlarda olur. Sorun çıkmadan bu sorunu önler. Öğretmenlere bir ağabey, bir abla gibi yaklaşır. Onların fikirlerinden istifade eder. Öğretmenin sınıfta ne yaptığını bilmek için zaman zaman sınıflara girip ders dinler. Diğer başka okullara gidip o okullardaki yapılanları görür, uygular. Öğretmenleri ile iyi iletişim kurar. Öğrenciye tüm öğretmenlerle birlikte sevgi ve şefkatli şekilde yaklaşır. Bir okulda kaç öğrencinin anne ve babasız öksüz olduğunu sayısı ile bilir, hatta o öğrencilerin ailelerini ve sorunlarını öğrenip, çözer. Öğretmenlerin öğrencilerine tarihimizi ve insani değerleri ilmek ilmek dokuyarak öğretir. Öğrencilerin hayatına her gün hem bilgi hem de davranış olarak katkı yapar. Bunu kendi kendine sorgular" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Ekinci Seydikemer Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title