Haberler

Ekinci Milli Sporcuya Kucak Açtı

Güncelleme:

Daha önce Şanlıurfa'da bir mermer atölyesinde kalfa olarak çalışan ve çok zor şartlar altında katılmış olduğu müsabakalar sonucunda Wushu spor dalında Türkiye 1.si ve Avrupa 2.si olan 19 yaşındaki Harun Koyuncu, artık Eyyübiye Belediyespor bünyesinde çalışmalarına devam edecek. Zor şartlar altında Wushu sporunu yapan 19 yaşındaki genç sporcuya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci el uzattı. 19 yaşındaki genç sporcu Harun Koyuncu ve antrenörü Özcan Güngör'ü, daha güzel ve daha sağlıklı şartlar altında çalışmasına olanak sağlamak için Eyyübiye Belediye Spor bünyesine katan Başkan Ekinci, hem Eyyübiye'yi hem de Şanlıurfa'yı Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmayı amaçlıyor.

"SALON SPORLARINI ÖNEMSİYORUZ"

Milli sporcu Harun Koyuncu'yu makamında kabul eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, salon sporlarına verdikleri öneme dikkat çekerek "Eyyübiye Belediye spor kuruldu ve bizler daha önce de ifade ettiğimiz gibi özellikle salon sporları konusunda çok ciddi faaliyetlerde bulunacağımızı belirtmiştik. Bunun da bir göstergesi olarak Türkiye Wushu (Judo) Şampiyonu, Avrupa ikincisi Harun kardeşimiz artık Eyyübiye Belediye spor adına yarışmalara katılacaktır. Burada da onun bu dereceye gelmesinde yoğun emekleri olan birçok tecrübesini aktaran bir nevi kendisine babalık yapan Özcan Göngür hocamıza da teşekkür ediyoruz. Umarım bundan sonra hem Şanlıurfa'mızın adını, Eyyübiye'mizin adını hem yurtiçinde hem de yurt dışında iyi bir şekilde duyuracaktır.'' Şeklinde konuştu.

"MADALYALARIMI BAŞKANIMIZ EKİNCİ İÇİN ALACAĞIM"

Türkiye Wushu (Judo) Şampiyonu Harun Koyuncu ise, ''Ben bu başarımın büyük bir kısmını Özcan hocamıza borçluyum. Bir nevi benim babam gibidir. Allah razı olsun. Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci desteklerini eksik etmedi. Baya bir destek çıktı bizlere. Mermer Atölyesi'nden başka bir yere iş imkânı verdi. Antrenmanları aksatmayacak bir şekilde bende başkanımızın bu emeklerini boşa çıkarmayacağım. İnşallah Dünya şampiyonu olarak döneceğim. Ve başkanımıza alacağım madalyayı hediye edeceğim.'' Dedi.

"DESTEKLERİNDEN DOLAYI BAŞKANIMIZ EKİNCİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Türkiye Wushu şampiyonu Harun Koyuncu'nun antrenörü Özcan Göngür'de, ''Şanlıurfa Büyükşehir olduktan sonra ilçe belediyeleri doğal olarak çoğaldı. Daha önce de böyle imkânlarımız ve olanaklarımız olmuyordu. Sağolsun başkanımız Mehmet Ekinci bizlere destek verdi. Bundan dolayı başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bizlere vermiş oldukları desteklerini boşa çıkarmayacağız. '' Dedi.

WUSHU NEDİR?

Wushu, Çin savunma sanatlarına verilen genel addır. Wushu kelime olarak, güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelir. Wushu sanatında saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografi hareketler sergilenir. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanması amaçlanır. 1985'de Avrupa Wushu

Federasyonu kuruldu. 1988'de Uluslararası Wushu Federasyonu Pekin'de kurularak daha da genişledi. Bugün 83 ülkede federasyonu bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title