Haberler

Ekinci İlçeyi Karış Karış Geziyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçe merkezindeki çalışmaların yanı sıra, bağıl belde ve köyleri gezerek, başta altyapı ve üst yapı olmak üzere verilen tüm hizmetleri yerinde denetliyor.

"Yol, su, kanalizasyon rutin işimiz,

önceliğimiz sosyal belediyecilik"

Yol ve kanalizasyon gibi rutin hizmetlerin zaten zorunlu görevleri olduğunu belirten Ekinci, önceliklerinin sosyal belediyecilik olduğunu bildirdi.

Halkın Gönlünde Taht Kuruyor

Beraberindeki ilgili daire müdürleriyle sadece ilçe merkezi değil, bağlı tüm belde ve köyleri karış karış gezen Başkan Ekinci, halkla kucaklaşıyor, sohbet ediyor, sorunlarını, bekletilerini ve önerilerini birinci ağızdan dinliyor. Daire müdürlerinin yanı sıra gittiği her yerde mahalle ya da köy muhtarını da yanına alarak, sorunları bizzat kendisi dinleyen Başkan Ekinci, kendisine iletilen her talebin yerine getirilmesi konusunda ilgili birimlere talimat veriyor. Başkan Ekinci, mütavazı tavırlarıyla halkın gönlünde bir kez daha adeta taht kuruyor.

Klasik Hizmetler Asli Görevimiz

Başkan Ekinci, yol, su ve kanalizasyonun klasik belediyecilik hizmetleri olduğunu belirterek, "Bunları zaten yapmak zorundayız. Halka sunduğumuz bir lütuf değil, görevimiz. Ancak, biz işsizliğin azaltılması, köylümüzün, esnafımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, engelli bireylerimizin sorunlarına çözüm getirecek projeler üzerinde duruyoruz. İş, aş, ekmek, sağlık, insanca yaşam, eğitim, çevre gibi faktörler bizim projelerimizde önceliğimizi oluşturuyor.

Cami, taziye evi park

Cami, taziye evi park ve yeşil alan taleplerinin oldukça fazla olduğunu vurgluyan Başkan Ekinci, bugüne kadar 59 mahallede 59 taziye evini halkın hizmetine sunduklarını ifade etti. Eyyübiye'nin Şanlıurfa'nın tarihi yüzü olduğuna dikkati çeken Başkan Ekinci, "Tarihi dokuda olduğumuz için Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı turistler kentimizi buradan tanıyor. Bu yüzden sorumluluğumuz daha ağır" dedi.

Turkuaz Konutları Örneği

Eyyübiye halkının yaşam standartlarını yüksletmek istediklerini anlatan Başkan Ekinci, bu kapsamda yapılan çalımalrı anlatırken de şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi dünyada mekan, ahrette iman diye bir söz vardır. İnsanlarımızın en büyük hayali de başlarını sokabilecekleri bir konuttur. Bu amaçla çalışmalarını sürdürdüğümüz Turkuaz Eyyübiye konutlarında halka birkonuttan daha fazlasını sunuyoruz. Konut demek artık günümüz şartlarında dört duvar ve bir çatı değildir. "

Sosyal donatılar ön planda

Başkan Mehmet Ekinci, konutlarda artık sosyal donatıların ön plana çıktığını belirterek,"16 Blok ve 832 Konuttan oluşan bu projemizin 1. Etap çalışmaları kapsamında, 216 konutun 159'u bitme aşamasına geldi. Projemizde, Çocuk Oyun Alanları, Alışveriş Merkezi ve diğer ayrıcalıklı hizmetler var. Akçakale-TOKİ Çevre Yolu üzerinde yapımı devam eden Turkuaz Eyyübiye A.Ş konutları tamamlanıdığında bir nev'i uydu kent kazanmış olacağız.. Birinci sınıf işçiliğin olduğu böyle bir siteyi halkımıza kazandıracak olmanı heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title