Haberler

Ekin Sanat Günleri Köylerde Devam Ediyor

Ortaca Belediyesi Ekin Bülteni tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Ekin Sanat Günleri, büyük ilgi gördüğü köylerde devam ediyor.

Ortaca Belediyesi Ekin Bülteni tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Ekin Sanat Günleri, büyük ilgi gördüğü köylerde devam ediyor.

Ekin Bülteni Editörü Nadir Şahin, yaptığı açıklamada; ""Belediyemizin 5 bin tirajlı aylık yayın organı olan Ekin Bülteni, yayın hayatına başlayalı 13 yıl oldu. Her yıl düzenli olarak aksatmadan yaptığımız Ekin Sanat Günleri etkinliğimizin bu yıl 13.sünü başlattık. Bunun için kiralamış olduğumuz kamyonun üzerine yüklediğimiz 300 sandalye, ses- ışık sistemi, teknik ekipman ve malzemeler yanında Hacivat Karagöz oyuncuları ile birlikte her akşam bir köye gidiyoruz. Ortaca Folklor Araştırma Derneği (OFAD) bünyesinde çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımız da ayrı bir araçla bizi takip ediyor. Program her akşam 20.30'da Ortaca Belediye Çalışmalarının sunumuyla başlıyor. Daha sonra öyküsü ilk kez Ege Yolcu Dergisi tarafından ortaya çıkarılıp yayınlandıktan sonra, TRT tarafından belgeselleri çekilen 'Şu Köyceğiz Yolları' ve 'Kamçı' türkülerinin belgesel film gösterileriyle program devam ediyor. Saat 21.30'da Melih Salcan tarafından oynatılıp seslendirilen Hacivat Karagöz gölge oyunu, köy çocukları kadar büyükleri de güldürüyor. 22.30'da OFAD oyuncularının halk oyunları ve kına gecesi ile düğün alayı yanı sıra köy yaşamının anlatıldığı defilenin sergilenmesinden sonra yarışmalar yapıyoruz. Su dolu kovanın içinde elma yeme, kaşıksız yoğurtyeme ve yumurta taşıma yarışmaları işin eğlence boyutu. Yarışmalara katılan herkese hediyeler veriyoruz. Ortaca Belediyesi olarak yapmış olduğumuz etkinlikle; köylere kültür sanat çalışmalarımızı taşımış oluyoruz. Tüm köy halkı bu çalışmadan memnun olduklarını dile getiriyor" dedi.

Ortaca Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri yanı sıra CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve CHP eski Milletvekili Dr. Ali Aslan'da katılıyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaca Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title