Haberler

Ekim "Şiddetli Kurak" Geçti

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuraklık analizine göre, geçen ay ülkenin büyük bölümünde "şiddetli kuraklık" hakim olurken sadece Kırklareli, Hakkari, Van, Iğdır, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin, normal ve üzerinde yağış aldı.

ZAFER AKPINAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuraklık analizine göre, geçen ay ülkenin büyük bölümünde "şiddetli kuraklık" hakim olurken sadece Kırklareli, Hakkari, Van, Iğdır, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin, normal ve üzerinde yağış aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, bu yılın ekim ayı ülkenin büyük bölümünde yağışsız geçti. 2016 yılı ekim yağış ortalaması 20,5 mm olurken, uzun yıllar ortalamasının (49,2 mm) yüzde 58,3 ve geçen yılın aynı dönemine göre ise (83,1 mm) yüzde 75,3 azalma yaşandı.

Marmara Bölgesi, uzun yıllar ortalamasının yüzde 58,4, Ege Bölgesi yüzde 85,6, Akdeniz Bölgesi yüzde 90,6, İç Anadolu Bölgesi yüzde 89, Doğu Anadolu Bölgesi yüzde 49,3, Güneydoğu Anadolu Bölgesi yüzde 67,6'nın altında yağış aldı. Bu bölgelere geçen yılın ekim dönemine göre de çok az yağış düştü.

Sadece Karadeniz Bölgesi'nde, uzun yıllar ortalamasının yüzde 86,2 üzerinde yağış gerçekleşti.

Ekim şiddetli kurak

"Normalin Yüzdesi Metodu"na göre 2016 ekim ayı kuraklık analizinde ise ülkenin büyük bölümünde "şiddetli kuraklık" tespiti yapıldı.

Güneydoğu ve Doğu Karadeniz'in sınırlı bölümleri ile Kırklareli dışında ülkenin tamamı ekimi kurak geçirdi.

Kırklareli, Hakkari, Van, Iğdır, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin, uzun yıllar ortalamasında ve üzerinde yağış alırken, ülkenin büyük bölümü ekim ayını "şiddetli kurak", bir kısmı da "kurak" yaşadı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Hakkari Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title