Haberler

Ekim Ayında Dört Yeni Park

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in “Sıradan birer park olmanın ötesinde sosyal yaşam alanı olarak hazırlıyoruz” diye nitelendirdiği parklar birer birer açılıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in "Sıradan birer park olmanın ötesinde sosyal yaşam alanı olarak hazırlıyoruz" diye nitelendirdiği parklar birer birer açılıyor.

2016 yılını yeni parkların açılış yılına çeviren Çankaya Belediyesi, kısa süre önce hizmete sunduğu Özgecan Aslan, İlknur Yorulmaz, Vecihi Hürkuş, Mustafa Tanış, Hasret Gültekin ve Fatih Çaybaşı parklarına Ekim ayında 4 yeni park daha ekleyeceği belirtildi.

Çankaya Belediyesi yeni parklarını birer birer tamamlayarak halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. İlçenin yeşil dokusunu artıran yeni parklar, vatandaşlara da kent içinde eğlenme ve dinlenme alanları sağlıyor.

Yaz aylarında hızla yürütülen çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Çankaya'nın yeni parkları ardı ardına açılırken Ekim ayında dört yeni açılış daha yapılacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in sıradan park olmaktan öte sosyal yaşam alanı olarak düzenlendiğini belirttiği yeni parkların bazıları spor ve çocuk oyun alanlarıyla bazıları ise kütüphanesinden Çankaya Evi'ne kadar hazırlanan farklılıkları ile dikkat çekecek.

9 Ekim'de Can Yücel ve Pony parkları

Çankaya Park içinde 2 bin 500 metrekare alana kurulan tay ve Pony cinsi küçük atların binicilik amaçlı kullanılacağı "Pony Park" ile Çiğdem Mahallesi'nde katılımcı belediyecilik modeliyle yapılan ve büyük şairin adının verileceği "Can Yücel Parkı" 9 Ekim'de açılacak. Pony Park, çocuklara at sevgisinin verilmesine olanak sağlarken binicilik sporunun gelişmesine de önemli katkı sağlayacak. Can Yücel adını yaşatacak olan yeni park ise içindeki Çankaya Evi'nde düzenlenen kurslar ve sosyal etkinlikler ile kütüphanesi ve spor imkanları ile ön plana çıkıyor.

Cahit Sıtkı Tarancı Parkı 19 Ekim'de

Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinde hazırlanan Cahit Sıtkı Tarancı Parkı 6 bin 154 metrekare alanı ve 4 bin 109 metrekarelik yeşil alanı ile bölgenin yeni sosyalleşme alanı olacak. Cumhuriyet dönemi şiirinin büyük ustalarından olan Tarancı'nın adını yeni nesillere aktaracak park, 19 Ekim'de açılacağı duyuruldu.

Muammer Aksoy adı Dikmen'de yaşayacak

Edebiyattan spora, bilimden siyasete kadar topluma mal olmuş değerlerin isimlerini parklarında yaşatan Çankaya Belediyesi, 21 Ekim de ise Muammer Aksoy adını verdiği parkın açılışını yapacak. 1990 yılında faili meçhul bir cinayetle katledilen hukuk ve siyaset adamı Aksoy'un adı, Dikmen Malazgirt Mahallesi'nde 4 bin 225 metrekarelik parkta yaşayacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Vecihi Hürkuş Can Yücel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title