Haberler

Mehdi Eker: Yatırımlara Molotofkokteyli Atılıyor

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da yapılan yatırımların engellendiğini vurgulayarak, "Yatırımlara molotofkokteyli, bomba, dinamit atılıyor." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da kendisi gibi olmayanlara tahammül edemeyen bir anlayışın olduğunu belirterek, bölgede yapılan yatırımların engellendiğini vurguladı.

AK Parti Kayapınar İlçe Başkanlığı Kongresi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleşti. Kongrede tek aday olan Ahmet Akyıl, Kayapınar İlçe Başkanlığı görevini yeniledi. Kongreye Bakan Eker’in yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, parti yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“DİYARBAKIR’DA KENDİSİ GİBİ OLMAYANLARA TAHAMMÜL EDEMEYEN BİR ANLAYIŞ VAR”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eker, Türkiye olarak önemli bir süreçten geçildiğini ifade ederek, “AK Parti 100 yıllık sorunları çözme iradesini ve kararlığını ortaya koydu. Türkiye’nin en kanlı problemini, en ağır sorununu Kürt sorunu ve onun parçası olarak gelişen terör ve şiddet problemini çözmek için, barışı ve kardeşliği, huzuru, güveni sağlamak için çaba içerisinde olduk. Bugün Diyarbakır’da geçmiş yılların zihniyetini çağrıştıran 6-7 Ekim olaylarında o bildik tekçi ve sorun üreten, kana ve gözyaşına sebebiyet veren anlayışının bir başka versiyonunu piyasaya çıktığın gördük. Diyarbakır’da başkasına tahammül etmeyen, başkasının varlığını kabul etmeyen, kendi gibi olmayan herkesi sindirmeye, terörle onları susturmaya, engellemeye çalışan bir anlayışın tekrar hortlandığını görüyoruz” dedi.

“BİZİM HUZURA VE BARIŞA SARILMAMIZ VE BUNUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

Diyarbakır huzur ve kalkınma isteğini anlatan Bakan Eker, bu kentin işsiz gençlerinin iş istediğini dile getirdi. Bölgedeki yatırımların engellendiğini aktaran Bakan Eker, “Yatırımlara molotof kokteyli, bomba, dinamit atıyor. Bunlar yatırımcıları tehdit ediyor, kaçırıyor. Ya haraç almaya kalkışıyor ya da onların buradan göç etmesini istiyor. Neden bunu yapıyorlar? Çünkü yatırım olursa, iş olur. İş olursa refah artarsa demokratikleşme ve sivilleşmeyle birlikte sorunlar çözülürse, bunlar molotof attıracak kişi bulamazlar. Bunların derdi budur. Bunlar kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bütün bu olanlar içerisinde bizim huzura ve barışa sarılmamız ve bunun gereğini yerine getirmemiz gerekiyor. Biz ekonomik sorunları çözmek için barajlar yapıyoruz. Ama buna engel olmaya, yatırımları durdurmaya çalışıyorlar. İnsanları korkutuyorlar. Artık esnafımızın, tüccarımızın, yatırımcılarımızın sesini yükseltmesi gerekiyor. Eğer biz sesimizi yükseltirsek, zalime karşı çıkarsak, kurban eti dağıtanı öldürene katildir demezsek, bu zalimler kimsin hesabına yapıyorlarsa yapsınlar, herkese zarar verirler. Hepimizi öldürecek, zarar verecek halleri yok. Eğer hepimiz el ele verirsek, bu teröre karşı sesimizi yükseltirsek, bir duruş sergilersek, başka insanlara zarar veremez hale gelirler” şeklinde konuştu.

Bakan Eker, konuşmasının ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret etmek üzere valiliğe hareket etti. 

AHMET ÜN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Asi ve MaviMobil-ANDROID:

atma recep din kardeşiyiz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title