Haberler

Bakan Eker: Kürt Sorununu Türkiye'de Yaratan CHP'dir

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'de Kürt sorununu yaratan CHP'dir. Çünkü ondan önce Kürt sorunu diye bir sorun yoktu. İnkar, ret politikalarını CHP başlatmıştır. Bugün de çözüm sürecine karşı olan onlardır" dedi.

Bakan Eker, beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu ile Dicle ve Eğil ilçelerini ziyaret etti.

Ziyaretinde halka hitap eden Eker, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçimden ibaret olmadığını belirten Eker, Türkiye'de yaşayan Türk, Kürt, Arap, Çerkez ve Zaza, 76 milyonla ilgili önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin başlattığı çözüm sürecinin engellenmek istendiğini ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Çünkü ne zamanki Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecini başlattı. Ne zamanki Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani Diyarbakır'a gelip de Diyarbakır meydanında konuştu. Ne zamanki 37 sene sürgünde yaşayan Şivan Perver doğduğu topraklara gelip Diyarbakır'da Kürtçe sıtran (türkü) söyledi. O zaman birtakım tuzaklar komplolar Başbakanımızın aleyhine kurulmaya başlandı. Bunun ne demek olduğunu en iyi Piran (Dicle) bilir, en iyi Diyarbekir bilir, en iyi Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi bilir. Onun için bu tuzaklara fırsat vermeyeceğiz."

"Türkiye'de Kürt sorununu yaratan CHP'dir. Çünkü ondan önce Kürt sorunu diye bir sorun yoktu. İnkar, ret politikalarını CHP başlatmıştır. Bugün de çözüm sürecine karşı olan onlardır. MHP'de çözüm sürecine karşı. Bakın bunların hepsi birtakım çetelerle, paralel yapılarla birlikte el ele vermiş durumdalar. 'Çözüm sürecini nasıl engelleriz' bunun planlarını, komplolarını, tezgahlarını ve tuzaklarını kuruyorlar" diyen Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahmetli Turgut Özal, Kürt sorununun kanlı bir dönemeçte olduğu günlerde sorunu çözme yününde bazı sözler sarf etti. Bazı adımlar attı. Hatırlayın onu itibarsızlaştırmak için birçok saldırı yaptılar. Rahmetli Özal öldü. O öldükten sonra ne oldu. Türkiye, Kürt meselesi etrafında yeniden kan gölüne çevrildi. Milletin seçilmiş milletvekilleri Mecliste yakalarından tutulup hapse atıldı. Türkiye tarihinin en kanlı dönemlerini o günlerde yaşadı. Tarih bir kez daha tekerrür etmesin. Şimdi aynı şeyi Tayyip Erdoğan'a yapmak istiyorlar. Ona sahip çıkacağız. Çünkü Tayyip Erdoğan Türkiye'de Türkler ve Kürtler arasındaki barışın mimarıdır. Münafık da muhalif de AK Parti'ye oy veren de vermeyen de bunu herkes biliyor. Herkes biliyor ki Kürt meselesi çözülecekse bunu çözse çözse Tayyip Erdoğan çözer. Bunu bildikleri için de O'nu hedef tahtasına koydular. İthamlarla, itiraflarla, montajlarla, sahte kayıtlarla Sayın Başbakanımızı lekelemeye ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Altındaki mesele Kürt meselesinin çözümünü engellemek."

Eker, sözlerini "Biz büyükşehir belediyesini aldığımız zaman Allah'ın izniyle buranın tekrar asli ismini iade edeceğiz. Bu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Galip Ensarioğlu'nun müjdesidir" diyerek tamamladı.

- "Namazını arka kapıyı kilitleyerek kılardı"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu ise AK Parti iktidarı öncesi Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma değinerek,"Bir Diyarbakır Valimiz vardı. Şu an İçişler Bakanı, iki yıl Diyarbakır'da valilik yaptı. Başı örtülü diye eşini Diyarbakır'a getiremedi, eşini Ankara'da sakladı. Namazı da arka kapıyı kilitleyerek kılıyordu. Böyle bir Türkiye vardı" dedi.

Bakan Eker'e eşlik eden eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu da yerel seçimlerde AK Parti'ye destek verdiğini söyledi.


-eğil

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title