Haberler

Eker: ''Bu siyasi istikrarın da sembolü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan" -

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye yaklaşık 1,5 senedir hamdolsun, gözyaşına sebebiyet veren, can kaybına yol açan şiddet, terör saldırılarına sahne olmuyor. Bu çok önemli bir gelişme. Bunun kalıcı bir barışa dönüşmesi, Türkiye'de siyasi istikrarla mümkün ve bu siyasi istikrarın da sembolü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Eker, Başkanlığına seçilen Ahmet Çakır'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Çakır, Eker'e belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi, kayısı sundu. Ziyarette Malatya Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Buradan AK Parti il başkanlığına geçen Eker, partililere hitaben yaptığı konuşmada, Malatya'nın ihracatının 10 sene önce 59 milyon dolarken geçen yıl bu rakamın 255 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

İlin ihracatında yüzde 332 oranında bir artış olduğunu vurgulayan Eker, bunların istikrarla, istikrar içerisinde büyümeyle mümkün olduğunu söyledi.

Bunların Türkiye ekonomisinin siyasi istikrarla ne kadar ilişkili olarak büyüdüğünü göstermesi açışından çok önemli olduğuna dikkati çeken Eker, "Aynı şekilde mesela, Türk tarım sektörü de bundan 10 sene önce 23 milyar dolar hasılaya sahipti ve dünyada 11'inciydi. Avrupa'da 4. sıradaydı. Son 5 yıl içerisinde, hatta 6 yıldır, Türkiye, dünyanın artık 11'incisi değil, 7. büyük tarımsal gücü haline geldi ve Avrupa'nın da artık 4'üncüsü değil, birinci sırasındaki büyük tarım ülkesi haline geldi" diye konuştu.

- "Türkiye barış projesini hayata geçiriyor"

Başbakan Erdoğan'ın siyasi istikrarın sembolü olduğunu belirten Eker, şöyle devam etti:

"Onun için ona saldırdılar. Yani bütün saldırıların hedefi haline getirilmesinin temel sebeplerinden birisi bu. Yani onun üzerinden istikrarı bozmak, siyasi istikrar bozulursa ekonomik istikrar bozulur ve Türkiye büyük projelerini, mega projelerini hayata geçiremez. Türkiye barış projesini hayata geçiriyor. Kendi vatandaşları arasında iç barışını temin etme yolunda, çözüm süreciyle önemli mesafe katetti. Önemli adımlar attı. Türkiye yaklaşık 1,5 senedir hamdolsun, gözyaşına sebebiyet veren, can kaybına yol açan şiddet, terör saldırılarına sahne olmuyor. Bu çok önemli bir gelişme. Bunun kalıcı bir barışa dönüşmesi, Türkiye'de siyasi istikrarla mümkün ve bu siyasi istikrarın da sembolü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Onun için millet aslında bu tuzağı, bu tezgahı ve bu saldırıları doğru gördü, doğru okudu, doğru bildi ve Sayın Başbakana, bu seçimle, Sayın Başbakanın aslında bu tutumuna millet sahip çıktı, destek verdi."

Bundan muhalefetin çok büyük dersler çıkarması gerektiğini kaydeden Eker, milletin karşısına projeyle çıkmak gerektiğini belirterek, "Milletin geleceğini düşünmek lazım. Millete hizmet projeleriyle seslenmek lazım. Sadece çamur atmakla iftira atmakla, iddia ve isnatlarda bulunmakla, ithamlarda bulunmakla, montajlarla şantajlarla, paralelciler, dikeyciler, bunların yaptığı tezgahlarla da Allah'ın izniyle Türkiye de AK Parti hükümeti de ne hedeflerinden, ne projelerinden, ne millete hizmet gayesinden asla geri durmaz. Biz AK Parti olarak yolumuza devam edeceğiz. Millet de zaten bizimle beraberdir ve işte Malatya da yüzde 61,85 oy oranıyla AK Parti kadrolarına 'yola devam' dedi" diye konuştu.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Eker'e kayısı takdim etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Mehdi Eker Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title