Haberler

Ek Görüntülerleberhan Şimşek - Ali Tezel Açıklama

"buna Kaşıkla Verip, Sapıyla Göz Çıkarma Denir"

"Buna kaşıkla verip, sapıyla göz çıkarma denir"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel CHP'ye katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, emekli maaşlarına yapılan zam oranını değerlendirerek hükümeti eleştirdi. Şimşek, ayrıca partiye yeni katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'e CHP rozetini taktı.

CHP İstanbul İl Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel ve emekliler katıldı. Şimşek emekli maaşlarına yapılan zamları değerlendirerek, AK Parti hükümetini eleştirdi.

ŞİMŞEK, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Emekli maaşlarına 60 TL zam yapıldığını hatırlatan Şimşek, "Türkiye'de 7.5 milyon emekli var. Bunların yaklaşık 5.4 milyonu SSK emeklileri. İstanbul'da ise 2.5 milyon emekli var. Hepimiz biliyoruz ki 799 TL açlık sınırı. Şu andaki zamlarda tarım SSK ve tarım Bağ-kurlarının alacağı ücret ise 454 TL. Açlık sınırı 799 TL. Yoksulluk sınırı 2 bin 906 TL, bu hesaplara bakarsak emeklinin yoksulluğu yakalayabilmesi için 4 kat maaş alması gerekiyor" dedi.

"BUNA KAŞIKLA VERİP, SAPIYLA GÖZ ÇIKARMA DENİR"

Emeklinin kandırıldığını söyleyen Şimşek,"Geçen yıla göre yoksulluk sınırı 376 TL artmış. Fakat 2011 yılında emeklinin alacağı zam 60 TL. Asgari ücret ise geçen yıla göre 47 TL artmış" şeklinde konuştu.

2010 yılına girerken sigaraya, kurşunsuz benzine, alkole, motorlu araçların vergisine zam yapıldığını belirten Şimşek, "Son olarak da ekmeğe yüzde 15 oranında zam geliyor. Bir gün önce emekliye 60 TL zam yapılyor, bir gün sonra ekmeğe yüzde 15 oranında zam geliyor. Anadolu'da buna kaşıkla verip, sapıyla göz çıkarma denir. En pahalı eti ve en pahalı benzini tüketen Türkiye'yiz" açıklamasında bulundu.

ŞİMŞEK CHP'YE KATILAN TEZEL'E CHP ROZETİNİ TAKTI

CHP'ye katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel de Türkiye'nin acil bir sol partiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Uzun yıllar sol bir parti iktidara gelmedi. Sol iktidarın görevi emekçi kesim ve emeklilere büyümeden ve kalkınmadan pay verilerek onların gelirlerinin 2 ya da 3 katına çıkarmaktır. Emekçilerin refah seviyesinin artırılması için ve geniş halk yığınlarının devletin nimetlerinden yararlanabilmesi için çaba gösterme kararı aldım" şeklinde konuştu.

Şimşek, ayrıca CHP'ye yeni katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'e CHP rozetini taktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title