Haberler

Ek Ders Ücretlerine Zam Eğitimcileri Sevindirdi

Güncelleme:

Hafta sonu destek kurslarında görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan yüzde 100'lük zam eğitimcileri sevindirdi.

Türkiye Büyük Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun kapsamında yapılan düzenlemenin, hafta sonundaki kurslara giren öğretmenlere verilen ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırımlı ödenmesini öngören hükmü kabul edildi.

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun da ek ders ücretlerine zam yapılması yönündeki mücadelelerinin ve ısrarlı takiplerinin netice verdiğini söyledi.

Söz konusu değişiklikle birlikte ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilerle bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 artırımlı ödenecek.

Düzenleme, Torba Kanun'un tamamının Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüp kabul edilmesinin ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Coşkun, "Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen olarak verdiğimiz mücadele ve yetkililer nezdindeki girişimlerimizle kabul gören değişiklikle birlikte ek ders ücreti sorununun bir kısmı çözüme kavuşurken, ek ders birim ücretinin de artırılması konusundaki çabalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Eğitim Bir Sen İbrahim Coşkun Şanlıurfa Türkiye Eğitim Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

YALAN YALAN. . YALAN . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title